...Veni, vidi, cookie...

Pečené papriky

31. srpna 2008 v 21:35 | Terezka |  Zelenina
Ingredience:
bíle (slovenské, tenkostěnné) papriky
rajčata
česnek
petrželka
hl. mouka

Postup:

Papriky omyjeme, osušíme a na plotýnce sporáku ze všech stran opečeme. Nebojíme se černé barvy, v tomto receptu je více než žádoucí.
Opečené papriky zabalíme do novin.
A jednotlivé balíčky postupně vkládáme do igelitového sáčku. Jde o to, aby se papriky zapařily a šly snadno oloupat.
Necháme cca 10min a poté nožem slupku snadno oškrábeme, sloupneme.
Obalíme v hladké mouce, přebytečnou z paprik oklepeme a vložíme do oleje.
Ze všech stran opečeme a vyjmeme z hrnce.
Do výpeku po paprikách vhodíme pokrájená rajčata a přidáme česnek. Záleží na každém, kolik stroužků to bude. Přikryjeme poklicí a dusíme.
Když jsou rajčata podušená, přihodíme na drobno pokrájenou hladkolistou petželku a vložíme zpět papriky.
Prohřejeme a podáváme, nejlépe s čerstvým chlebem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 lucianka lucianka | E-mail | Web | 3. září 2008 v 22:43 | Reagovat

Ten novinovy papir... v kontaktu s potravinou asi neni uplne koser. Co tiskarska barva?

Pekny den *

lucianka

2 Terezka Terezka | 5. září 2008 v 6:01 | Reagovat

Ten novinový papír je v kontaktu se slupkou, která se odstraní.

Te.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama