...Veni, vidi, cookie...

Boršč

21. září 2008 v 12:44 | Terezka |  Zelenina
Původně to měla být minestrone, ale vzhledem k tomu, že jsem dostala domácí červenou řepu jsem šmahem proměnila Itala v Rusa :)
Ingredience:
mrkev
petržel
celer
květák
zelí
česnek
jarní cibulka
červená řepa
bobkový list
nové koření
Postup:
Červenou řepu omyjeme a i se slupkou vložíme do vody a vaříme do změknutí v samostatném kastrůlku.
Ostatní zeleninu očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky. Česnek jen pomocí nože rozmáčkneme.

Na másle orestujeme cibulku a česnek společně s bobkovým listem (2ks) a novým kořením (4ks) tak, aby se chuť koření pěkně rozvinula.

Jakmile je cibulka podušena, přisypeme mrkev, petržel a celer a opět orestujeme. Nakonec vhodíme květák společně se zelím.
Necháme pěkně opéct a zalijeme horkou vodou. Zakryté pokličkou vaříme na mírném ohni/plotýnce do změknutí zeleniny. Já nechala táhnout těsně pod bodem varu. Červenou řepu oloupeme, pokrájíme na stejné kousky, jako jsme krájeli zeleninu a před dokončením polévky přihodíme do hrnce.
Na talíři doplníme zakysanou smetanou.

A dětem přidáme hovězí maso.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Hana Hana | 23. září 2008 v 1:07 | Reagovat

Júúú, poznávám zelenou misečku IKEA! S "OKO", jak říká naše Anička! A na ten boršč mám šílenou chuť!

Naposledy jsem červenou řepu použila na polévku z červené řepy a rajčat dle posledního nebo předposledního Apetitouše (recept čtenářky) a byla úúžasná! Olizovaly se i Á a Zet, včetně babi s dědou!

2 Terezka Terezka | 23. září 2008 v 12:05 | Reagovat

Ahoj Hani, mám teď novou sadu, v barvě černé...:)

Řepa je opomíjenou ingrediencí a je to veliká škoda. Doporučuji pečenou, to je dobrota...

Pozdravuj Á, Zet a babi s dědou. Elko nevyjímaje :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama