...Veni, vidi, cookie...

Buchty

22. září 2008 v 4:24 | Terezka |  Moučníky
Ingredience:
500 g polohrubé mouky
špetka soli
1 vejce
50g másla
půl kostky droždí (21g)
200ml mléka
50g cukru
1 vanilkový cukr
Postup:
Mléko trochu ohřejeme, rozdrobíme do něj droždí a dobře promícháme. Do mísy nasypeme mouku, osolíme, přidáme cukr, vajíčko, změklé máslo a vanilkový cukr. Zalijeme mlékem s droždím.

Vařečkou pořádně prohněteme těsto, můžeme pak ještě rukou, což doporučuji a z těsta utvoříme kouli, kterou podsypeme i posypeme moukou a necháme přikryté utěrkou na teplém místě hodinu kynout.

Po hodině je těsta více, což je z fotek špatně patrné, ale je tomu tak.

Těsto vyklopíme na pracovní desku a vyválíme na cca 0.5cm plát. nakrájíme na čtverečky a doprostřed každého dáme lžíci náplně dle libosti. Já tvarohovou a povidla.

Spojíme protilehlé rohy do šátečku.

A následně ještě ty další tak, aby nám vznikl takový měšec.
Pekáček si vymažeme rozpuštěným máslem a buchty, otočené spojem dolů, klademe vedle sebe. Nemačkáme je k sobě, pěkně jim dáme prostor, ony se k sobě během pečení pěkně přitulí. Každou potřeme rozpuštěným máslem, pěkně ze všech stran.
Přikryjeme utěrkou a necháme ještě 10min kynout. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 stupních uprostřed trouby asi 35min. Záleží na osobních zkušenostech, každá trouba peče jinak. Prostě dozlatova :)

Po upečení necháme chvíli stát a pak vyklopíme na prkýnko. Necháme vychladnout a až poté jednotlivé buchtičky oddělujeme a na závěr zlehka pocukrujeme moučkovým cukrem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Bára Bára | Web | 22. září 2008 v 5:29 | Reagovat

Hezkej blog..až budu neco kuchtit urco se sem zase podívám

2 Hana Hana | 23. září 2008 v 1:11 | Reagovat

Terezko,

já ty buchty teda zkusím, protože dle Tvého popisu je to "piece of cake", ale běda, jak se mi nepovedou! Varuj dušu na dolině... :)

Jen ty talíře mi chybí a pekáčky...dnes jsme obrážely jeden antik a tam Ti bylo věcí...

3 schnytlik schnytlik | Web | 25. září 2008 v 14:18 | Reagovat

Buchty jsou jak ze zurnalu. Uplne citim tu vuni. A nejradsi mam povidlovy. Ja je patlavala sadlem (bez skvarku), pekla v remosce a byly krasne vonavy a krupavy, ted je ale nepecu a ani nevim proc. Pisu do diare - upect buchty :)))

4 Terezka Terezka | 25. září 2008 v 21:57 | Reagovat

Schnytliku, děkuji za kompliment. Tohle byly moje první buchty v životě a jsem ráda, že se líbí (a že dětem chutnaly). Pekla jsem je bráchovi a jeho dvěma chlapečkům (2 roky a 10měs.) a chutnaly stejně tak, jako mým dětem.

Až bude v diáři "odfajfkováno", tak se těším na zprávu...

Gutte Nacht:)

Terezka

5 Hana Hana | 10. října 2008 v 22:35 | Reagovat

Ahoj Terezko,

tak u mě už je "odfajkováno" a mám z buchtiček obrovskou radost. Snad je budou moci zkusit i ÁZet! Poprvé se povedla práce s kváskem! Jupííí! Díky za to, že jsi a za Tvé stránečky! xox

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama