...Veni, vidi, cookie...

Hamburgers McTercchini

8. září 2008 v 13:03 | Terezka |  Maso
Ingredience:
cca 250g mletého masa (čerstvě umletý mix hovězího a vepřového)
1 vejce
troška strouhanky
100g eidamu nakrájeného na kostičky
šťáva z půlky limetky
čerstvé bylinky (bazalka, majoránka, oregano, petrželka)
2 lžíce plnotučné horčice
sůl
dip:
4 lžíce zakysané smetany
1 lžíce plnotučné hořčice
sůl
stroužek česneku
brokolice uvařená v páře jako příloha

Postup:
Nasekáme bylinky.
Mleté maso vložíme do mísy, do které přidáme sůl, vejce, hořčici, sýr, strouhanku a bylinky.
Povšimněte si detailu historické mísy :)
Směs promícháme a necháme cca 20min odpočinout v lednici.
Z uleželé směsi tvarujeme malé placičky, průměr cca 10cm, výška 1cm, ozdobíme plátkem limetky a uložíme na pečícím papírem vyložený pekáček.
Pekáček strčíme do vyhřáté trouby a pečeme na 220 stupňů 20minut.
Podáváme s dipem a vařenou brokolicí.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Hana Hana | 9. září 2008 v 15:42 | Reagovat

Terezko, úúúúžasné! a těch detailů jsem si nemohla nepovšimnout...ten kytičkový talířek jsem obdivovala už minule a ta mísa má taky šmrnc!

Jen škoda, že Elko hambáče/karbanátky..zkrátka vše, co je z mletého masa nemusí (ale na family day jeden hambáš spořádal, ani nemrk). A to mám i pěchovač na hambáče!

No, já je určitě vyzkouším, i když nebudou servírované na tak krásném talířku a v trávě, ale třeba se nechá zlomit!

Hezký den.

PS. A majitelů těch talířků/misek se zeptej, nabídni "trade off". Elko vždy říká, zeptám se, abych věděl...třeba Ti je vymění...

2 Terezka Terezka | 9. září 2008 v 22:00 | Reagovat

Hani, já vím o Elkově nechuti, ale neříkej mi, že ty papriky nezkusil :) Jo a "trade off"... tu mísu ještě nechám uzrát a pak jí strašně draze prodám :)

A ten hamburger z family day snědl přece proto, že byl z USA, pochop :)

Te.

3 DolceVita DolceVita | Web | 10. září 2008 v 1:11 | Reagovat

Krásný recept na ještě krásnějším a bytelném starodávném talíři ;-)

4 Kateřina Kateřina | Web | 19. listopadu 2008 v 16:31 | Reagovat

Ahoj Terez, tak jak jsem avizovala - vcera jsme meli k veceri hambacky podle tveho receptu. Byly moc dobre, takze je hned zarazuji do sveho kuchticiho repertoaru. S mletym (a hovezim) masem zatim moc odzkousenych receptiku nemam, jime je vetsinou jen v Hlubokem, tak ted budu diky tobe sobestacna :). Nepridas jeste nejaky napad, jak pripravit hovezi? Chci vyzkousek papinak, ktery jsem nedavno vzala na milost, v tom by to snad melo jit snadno. Mejte se s Benem a Viktorkou moc hezky - jakepak jim chystas pohosteni na vanocni obdobi? :) K.

5 Terezka Terezka | 19. listopadu 2008 v 21:00 | Reagovat

Hovězí nejlépe nechat táhnout (pod bodem varu) a jíst s omáčkou (rajská, křenová nebo jen tatarka). Nebo polévka. Nebo roastbeef či Wellington. Nebo upéct.

Ad vánoce...to přece neprozradím dopředu...:)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama