...Veni, vidi, cookie...

Krůtí křídla s česnekem, limetkou a švestkami

20. září 2008 v 5:05 | Terezka |  Maso
Ingredience:
2 chlazená krůtí křídla
česnek
limetka
koření na posypání dle chuti (já použila směs na grilované kuře bez glutamanu)
švestky
Postup:
Krůtí maso omyjeme a zbavíme přebytečného tuku. Osušíme kuchyňskou utěrkou a vložíme do pekáčku, který jsme vyložili polovinou nakrájené limetky. Posypeme kořením, nahrubo nakrájeným česnekem a švestkami. Zalijeme troškou vody.

Vložíme do vyhřáté trouby a za občasného podlévání pečeme při 200 stupních cca hodinu.

Sladká chuť švestek je sražena česnekem, kterému sekunduje limetka, vše dohromady tvoří báječnou chuť. Jako příloha už stačí zeleninka. Kdo však chce, může dílo korunovat rýží, bramborem, těstovinami, ale i krajícem chleba.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Hana Hana | 23. září 2008 v 1:08 | Reagovat

Terezko,

troufla sis tohle umělecké dílko s báječnou chutí (ráda věřím)naservírovat i Vé a Bé??

2 Terezka Terezka | 23. září 2008 v 12:06 | Reagovat

Hani, jasně, měli to bez kůže, stejně tak jako já, dietářka :) a švestičky moc chutnaly, jen tu limetku jsem jim nedávala.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama