...Veni, vidi, cookie...

Zucchini risotto di Tercchini

6. září 2008 v 6:16 | Terezka |  Těstoviny
Ingredience:
rýže Arborio
cuketa
máslo
menší cibule
zeleninový vývar (může být z kostky zn. Alnatura, já použila domácí výroby)
čerstvé bylinky (majoránka, hladkolistá petrželka, dobromysl)
sůl
Postup:
Na pánvičce necháme rozpustit máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku. Ve chvíli, kdy je cibulka změklá, přidáme rýži a pečlivě promícháme, aby se jednotlivá zrnka obalila máslem.
Necháme maličko opéct.
A zalijeme první naběračkou vývaru.
Stále mícháme, necháme vývar vypařit a takto pokračujeme cca 3x.
Cuketu oloupeme, pokrájíme na drobné kostičky a v momentě, kdy je rýžové zrnko již poloměkké, přisypeme do pánvičky k rýži. Opět zalijeme vývarem, osolíme a necháme vydusit tekutiny.
Při posledním kolečku do pánvičky vhodíme nadrobno pokrájené bylinky a promícháme.
Vzhledem k vysokému obsahu škrobu rýže Arborio to vypadá, jakoby byla v risottu smetana nebo sýr, ale opak je pravdou. Před podáváním je možné pro zjemnění přimíchat ještě lžíci másla, což já, máslový odpůrce, vynechávám...
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 schnytlik schnytlik | Web | 7. září 2008 v 8:41 | Reagovat

Za takove paradni risotto by Te R.G. pochvalil :)

2 Terezka Terezka | 7. září 2008 v 18:47 | Reagovat

Uf, trošku se mi ulevilo, a to ještě nevíš, že ty porce byly tři. Pro mě a má 16měs. dvojčátka. Takže tím pádem by G.R. i možná nefu.koval :D

Vítám tě u mě na blogu, já jsem u Tebe denním hostem...

3 kmhpznluqw kmhpznluqw | E-mail | Web | 28. května 2009 v 16:03 | Reagovat

SIq43R  <a href="http://eiprxurqymej.com/">eiprxurqymej</a>, [url=http://wouoyrudpjpn.com/]wouoyrudpjpn[/url], [link=http://nrzmnvkvbsuk.com/]nrzmnvkvbsuk[/link], http://vtsfptgkredo.com/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama