...Veni, vidi, cookie...

Bramboračka

14. října 2008 v 12:30 | Terezka |  Polévky
Polévka hustá tak, že by se dala krájet má nespornou výhodu v tom, že stačí jako hlavní jídlo. I pro děti (houby vyloveny, pozn. autorky.). Pokud máte chuť vyzkoušet i další variace na dané téma, koukněte k milé Šárce nebo Rachadovi

Ingredience:
brambory
petržel
mrkev
celer
pórek
půl kedlubny
bobkový list
nové koření
mletý kmín
majoránka
cibule
česnek
hl. mouka
máslo
houby


Postup:

Nejdříve ze všeho si namočíme houby.
Zeleninu očistíme a nakrájíme.
Na másle zpěníme cibuli a jeden stroužek česneku, zasypeme hladkou moukou a opražíme dorůžova.

Zalijeme STUDENOU vodou, promícháme a přidáme houby i s vodou, ve které se namáčely.

Všechnu očištěnou a nakrájenou zeleninu (brambory trochu na větší kousky než zbytek, aby se nerozvařily) přidáme rovněž do hrnce.

Osolíme, okořeníme majoránkou, drceným kmínem, vhodíme bobkový list a pár kuliček nového koření, přiklopíme a občas během vaření promícháme.
Vaříme zhruba hodinku, na mírném ohni/plotýnce do doby, kdy je zelenina měkká.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 schnytlik schnytlik | Web | 14. října 2008 v 14:40 | Reagovat

Mňamy :D

taky je dobrý zahušťovat čočkou, občas přisypu i něco krupek, tak už vím, co bude zítra dobrého :)

PS: už jste zdraví?

2 Terezka Terezka | 14. října 2008 v 19:43 | Reagovat

Schnytliku, já už docela jo, u dětí to ještě trvá, už je toho nějak moc.

Také zahušťuji trhanými krupkami nebo červenou čočkou, ale sem to nebylo třeba, brambory se o správnou hustotu postaraly dokonale.

S těmi krupkami už by to byla skoro hrstková polévka, ne?

3 Hana Hana | 16. října 2008 v 0:02 | Reagovat

Uf, Terezko, tady jsme v zemědělském kraji, ale petržel nenajdeš. Musím zítra na trh, to je jediná šance...minulý týden jsem na něj úplně zapomněla, ale to byl ten den blbec! Jinak mám všechny ingredience a hurá na ni!! O víkendu ji prubnu...

4 schnytlik schnytlik | Web | 16. října 2008 v 22:16 | Reagovat

Terezko, tak at jsou deti brzo v pohode!

Hrstku krupek, hrstku cocky, neco mrkve a jinych korenu, hrach atd. No jo, to zni jako hrstkova :)

Hanko, do minuleho mesice jsem u nas taky o petrzel nezakopla, takze svickovou jsem delala bez ni, dneska s perzeli a vysledek? priste zase bez petrzele :D Ja bych to tak nehrotila :)))

5 Hana Hana | 17. října 2008 v 14:23 | Reagovat

Díky Schyntliku, já to nehrotím, ale tady není moc na výběr, co se zeleniny týče..nenarazíš zde na patison, na lilek aby člověk pořádal výpravy a ta petržel už je ohraná....chjo, ale už jí mám hromadu a pěkně si ji namrazím! :)

6 Hana Hana | 19. října 2008 v 1:05 | Reagovat

Tak ju, Terezko, polívečka je uvařená, na první ochutnání moc dobrá, ale zítra, vlastně už dnes, ji prověří i ÁZet s Elkem! Drž mi pěsti, pls!

7 Hana Hana | 19. října 2008 v 16:22 | Reagovat

Terezko, i druhé chutnání bylo na jedničku!!! Asi i proto, že jsme bli všichni po těch bazárcích vyhládlí...

8 Terezka Terezka | 19. října 2008 v 19:50 | Reagovat

A přesně pro takovou příležitost je hustá horká bramboračka naprosto ideální! Mám radost, že chutnala.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama