...Veni, vidi, cookie...

Pečený patison s brambory

3. října 2008 v 20:25 | Terezka |  Zelenina
Jsem nemocná. Ano, je to tak, byla u mě diagnostikována "Dýňotitida". Šíří se mezi foodbloggery a je velice nakažlivá. Přenáší se vizuálním kontaktem s objektem nákazy a inkubační doba je přímo úměrná době jeho trvanlivosti. Dalšími mutacemi zmíněného viru je "Cuketitida" a "Patisonitida".
Ingredience:
patison
brambory
cibule
česnek
hladkolistá petrželka
sůl
Postup:
Patison pokrájíme na menší dílky a lžičkou vyjmeme semínka s chmýřím. Brambory pořádně omyjeme a nakrájíme na čtvrtiny. Cibuli nakrájíme na klínky a stroužky česneku rozplácneme naplocho položenou čepelí nože.
Na plechu dáme pečící papír, na který přesuneme vše shora uvedené. Zakápneme olejem, posypeme petrželkou a solí a pořádně rukama proházíme, aby se vše rovnoměrně obalilo. (na 3 kousky jsem zkusmo nasypala curry).
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 stupních 35min.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 marmeláda marmeláda | E-mail | Web | 12. října 2008 v 13:19 | Reagovat

Bezva receptík. Jistě vyzkouším. Tedy z cukety. Jedna mi čeká ve spíži. Díky, jednoduché recepty miluji. Napíšu, jak to dopadlo.

2 Terezka Terezka | 13. října 2008 v 11:41 | Reagovat

Marmeláda:

Určitě napiš, budu se těšit.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama