...Veni, vidi, cookie...

Guláš

25. listopadu 2008 v 9:55 | Terezka |  Maso
Ingredience:
1 kg hovězí kližky
cibule
česnek
sladká paprika
sůl
sádlo
střídka chleba

Postup:

Rozpálíme sádlo a opečeme na kostičky nakrájenou cibuli a česnek.
Vložíme na kostky nakrájené maso, které jsme na prkénku pořádně osolili, posypali drceným kmínem a opepřili.
A opékáme.
Není potřeba zatím podlévat, maso tím, že je nasolené, pustí dostatek vody.
Necháme pěkně dusit a přihodíme buď trošku rajského protlaku, nebo na kostičky pokrájené rajče (jako já).
Jak je vidět, šťáva se vydusila, takže nyní je ten správný čas, podlít maso vodou.
Takto postupujeme pořád dokola, dokud není maso měkké. My vypnuli na noc a ráno v dušení pokračovali.
Když už je maso měkké, zaprášíme mletou sladkou paprikou.
Čeká nás už jen poslední krok, a to zahuštění. K tomu nám pěkně poslouží nadrobená střídka chleba.
Necháme jí rozpustit a podáváme. Nejlépe s chlebem...
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 rachad rachad | E-mail | Web | 25. listopadu 2008 v 16:02 | Reagovat

Žjovááááááá!! To je luxus jako buxus!! :-) Můžu ochutnat?

2 schnytlik schnytlik | Web | 25. listopadu 2008 v 16:11 | Reagovat

Chmmm, jak jsem uz psala, solim az na zaver, nezahustuju nicim... Ale laka to vyzkouset. Udelam vyjimku a porusime pust - maso je uz venku z mrazaku, ted jen jestli z toho bude gulas nebo hovezi na vine.... No, mam na premysleni celou noc :)

3 Terezka Terezka | 26. listopadu 2008 v 6:19 | Reagovat

Rachad: :D

Schnytliku, guláš je na porušení půstu to pravé! Víno už by bylo moc :D

4 schnytlik schnytlik | Web | 26. listopadu 2008 v 8:54 | Reagovat

Tak prej guláš, ale jedině s vínem :D

5 Mánek Mánek | E-mail | Web | 26. listopadu 2008 v 10:49 | Reagovat

Guláš, a s vínem!!! To je ono, to je správné uchopení a řešení problému!!! :-D

6 viki viki | Web | 27. listopadu 2008 v 12:51 | Reagovat

Terezka, to je bomba! Jedno z mojich naj naj naj jedál... My pridávame ešte pečienku / játra, zemiaky a surovú štiplavú zelenú papriku. Ale Tvoj gulášik by som si tiež dala ihneď, sakra! :-)

7 Terezka Terezka | 27. listopadu 2008 v 14:46 | Reagovat

Viki, děkuju moc! Ani nevíš, jakou mi pochvala udělala radost

8 schnytlik schnytlik | Web | 27. listopadu 2008 v 15:41 | Reagovat

Tak bych měla zmínit, že jsem nasolila těsně před vhozením na pánev a nestačila jsem se divit. Nevím, jestli to bylo tou solí nebo vínem, ale ono to maso nebylo tak tuhý jako obvykle (jsem barbar a dělala jsem několikrát ze zadního, kližku jsem tady ještě neobjevila). Jo a snědli jsme to všechno, jsme čuňata, no :D

9 Hana Hana | 28. listopadu 2008 v 13:48 | Reagovat

Ahoj Terezko,

doufám, že tento receptík neviděla druhá Té...asi by se nestačila divit té 90-ti% první osobě množného čísla!!! :)

Gulášek jinak vypadá na úúúžasnou mňamku!

10 johnmirow johnmirow | 28. listopadu 2008 v 16:18 | Reagovat

Terezka, cely den rozmyslam, co budem varit na vikend ... a bude gulas, dakujem za myslienku :); a keby bolo este vonku pekne, tak bude kotlikovy ;)... a pekne s dymom, ten mozem :D ... kto chce nech dojde, bude ho vela :D ...

ten tvoj vyzera velmi ale velmi jedlo ... mnam

11 Terezka Terezka | 29. listopadu 2008 v 8:36 | Reagovat

Hani, tohle je ale diametrální rozdíl. V 1. os. pl mluvím z důvodu, že "vaříme společně, já a mí návštěvníci zde".

12 Terezka Terezka | 29. listopadu 2008 v 8:38 | Reagovat

Johnmirow, vítaj!

No jo vlastně, to je naprosto recept pro tebe, pouze s vynecháním chleba, viď?

Ty jo, já bych dorazila, jen je to malinko z ruky :) a ten kotlík!!!!!

13 johnmirow johnmirow | 1. prosince 2008 v 10:50 | Reagovat

Terezka, ano vynecham chleba, ved gulas sa zahusti sam cibulou a zbytok je pre mna prijatelny :) ...

no a z vonkajsieho zadymeneho gulasa nakoniec nebolo nic :(, bolo zima, prasalo a fukalo tak, ze ani ten ohen nechcel horiet :( ... ale nevadi niektory pekny vikend a bude vonat po dedine :) ...

... inac potom som sa rozhodol varit nieco ine, recept najdes na labu :D ...

... a dakujem za privitanie ... na pekny blog sa vzdy rad pozriem ...

14 Terezka Terezka | 2. prosince 2008 v 8:27 | Reagovat

Johnmirow,  ...Rúru vypneme a dopijeme zbytok vína....je na celém receptu to nejsympatičtější :D

15 johnmirow johnmirow | 3. prosince 2008 v 11:31 | Reagovat

Terezka, ja som to vedel :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama