...Veni, vidi, cookie...

Polévka z hovězího ocásku

15. listopadu 2008 v 18:37 | Terezka |  Polévky
Ingredience:
hovězí oháňka (1kg)
cibule
mrkev
petržel
celer
pórek
česnek
sůl
nové koření
celý černý pepř

Postup:

Oháňku zbavíme nadbytečného tuku a omyjeme.
Zeleninu očistíme, omyjeme a vložíme do studené vody, společně s ocáskem a kořením. Jen cibuli neloupeme.
Přivedeme k varu a stáhneme plotýnku na nejnižší možný výkon. Necháme pod pokličkou táhnout, já cca 5 hodin.
Polévku odstavíme, vyjmeme maso a zeleninu a necháme trochu prochladnout, než začneme s obíráním a krájením.
Podáváme s domácími nudlemi.
Výsledné foto je pouze v dětské verzi, na mě už se nedostalo, v noci se holt fotit nedá :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 schnytlik schnytlik | Web | 16. listopadu 2008 v 9:36 | Reagovat

Tak to je polífčička, jak má být, pěkná houšťovka :)))

2 viki viki | Web | 19. listopadu 2008 v 11:31 | Reagovat

hovädzí chvostík som ešte nejedla. asi by ma normálne nenapadlo to vyskúšať, ale polievka musela byť fajnová

3 Terezka Terezka | 19. listopadu 2008 v 19:17 | Reagovat

Viki, to je snad nej maso na polífku:)

4 Mánek Mánek | E-mail | Web | 20. listopadu 2008 v 11:31 | Reagovat

Nejlepší maso na polévku, to ano, ale také nejhůř sehnatelné... :-(

5 Terezka Terezka | 21. listopadu 2008 v 18:59 | Reagovat

Mánku, mám tip na řezníka.

6 MM MM | 11. prosince 2008 v 14:55 | Reagovat

Tip by mě též zajímal ...

7 evča evča | E-mail | 3. ledna 2009 v 0:08 | Reagovat

Naprosto souhlasím s Mánkem- pokud na ni narazím v řeznictví, beru co mají, část použiji a zbytek nabalíčkuju do mražáku na horší časy :-))))

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama