Dnes mě v obchodě zaujaly tři nové příchutě zmrzliny Carte d Or. Snažila jsem se najít tady, zda jsou k dispozici ještě další příchutě, ale nenašla jsem nic. Nenašla jsem ani na ofiko stránkách. Mají ještě příchuť štrůdlu, ale tu jsem zaznamenala už dříve.
Víte někdo více? Přijde vám necelých 160Kč akorát nebo moc? Kterou byste si dali?
Rákóczi-túrós
čtvercové tvarohové řezy á la Rákóczi se základem z křehkého těsta, ozdobené mřížkou ze sněhu a meruňkovou marmeládou.
Koláč vytvořil János Rákóczi pro maďarský restaurant na Světové výstavě v Bruselu v roce 1958

Zserbó
Gerbeaudovy řezy (Zserbószelet)
řezy z křehkého těsta, potažené čokoládovou polevou a plněné mameládou, mletými ořechy a kousky jablek.

recept zde
Somlói galuska
Somlóské nočky
Somlóské nočky

Podrobný recept s postupovými fotkami napsala Martina u Cuketky.
informace o dezertech a moučnících jsem čerpala z Culinaria Maďarsko od Anikó Gergelyové
Jejda, galusková zmrzka!!!!!!!!!
Tu chci!
Ještě jsem jí neviděla, tož se poohlídnu. Ráda bych se pustila do přípravy Somloi galusky, zatím není kde. Je to výborný dezertík