...Veni, vidi, cookie...

Dobroty z mrazícího pultu

12. prosince 2008 v 17:06 | Terezka |  Reportage
Dnes mě v obchodě zaujaly tři nové příchutě zmrzliny Carte d Or. Snažila jsem se najít tady, zda jsou k dispozici ještě další příchutě, ale nenašla jsem nic. Nenašla jsem ani na ofiko stránkách. Mají ještě příchuť štrůdlu, ale tu jsem zaznamenala už dříve.
Víte někdo více? Přijde vám necelých 160Kč akorát nebo moc? Kterou byste si dali?

Rákóczi-túrós
čtvercové tvarohové řezy á la Rákóczi se základem z křehkého těsta, ozdobené mřížkou ze sněhu a meruňkovou marmeládou.

Koláč vytvořil János Rákóczi pro maďarský restaurant na Světové výstavě v Bruselu v roce 1958



Zserbó
Gerbeaudovy řezy (Zserbószelet)
řezy z křehkého těsta, potažené čokoládovou polevou a plněné mameládou, mletými ořechy a kousky jablek.
recept zde

Somlói galuska
Somlóské nočky

Podrobný recept s postupovými fotkami napsala Martina u Cuketky.

informace o dezertech a moučnících jsem čerpala z Culinaria Maďarsko od Anikó Gergelyové
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Bali Bali | Web | 12. prosince 2008 v 19:52 | Reagovat

Jejda, galusková zmrzka!!!!!!!!!

Tu chci!

Ještě jsem jí neviděla, tož se poohlídnu. Ráda bych se pustila do přípravy Somloi galusky, zatím není kde. Je to výborný dezertík ;-)

2 Terezka Terezka | Web | 12. prosince 2008 v 22:52 | Reagovat

Bali, já ji mám taky v plánu. Už jsem zmrzlinu držela v ruce, ale pak jsem ji poslušně vrátila. Pevná vůle:)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama