...Veni, vidi, cookie...

Stefanie torta

20. ledna 2009 v 9:26 | Blondýna |  Blondýna peče
Jak už jsem psala, tak péct Doboše je záležitost několika minut. Kdo chce ale ušetřit čas a stihnout třeba slevy v nákupním centru spojené s obědem v Káefcéčku, může udělat jednodušší verzi, která se jmenuje Stefanie.
Upečeme stejné placky ze stejného těsta jako u dortu s karamelovým tím tamtím nahoře.
a uděláme stejný krém.
Pak placky jednouše promažeme a protože to už umíme, tak je to rychlovka největší. Kolem dokola posypeme drobečky, které smeteme ze země nebo třeba piškotovými nebo jako já, rozmixovanými kousky placek, které jsem okrájela.
Povrch posypeme kakaem, naznačila jsem řezy pro ty, kteří by to nezvládli a už to bylo hotové.
Kdo to chce mít ještě rychlejší, ten se s tím vůbec nemaže a koupí si v Makru tohle a stihne i kino s kyblíkem popcornu, solárko a doplění gelových nehtů:
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Pivli Pivli | E-mail | Web | 20. ledna 2009 v 10:00 | Reagovat

Tedy Terezko, ty si nedáš pokoj, co?

Pečeš nádherně. No a že to skvěle chutná, o tom ani nemluvím. Takový štrůdl, jako jsem ochutnala o víkendu jsem dlooouho neměla.

A maďarský židovský koláč byl také báječný. Ovšem kalorická bomba. :-)))

Děkuju za doplnění jeho názvu na mém webu.

2 Terezka Terezka | Web | 20. ledna 2009 v 10:33 | Reagovat

Pivli, tohle jsem pekla ve čtvrtek pro známého k narozeninám.

Štrůdl jsem si v neděli v noci zopakovala, celkem 5x :)

Na kalorie přece nekoukáme, důležité je, že to děláme poctivě, ne? :)

3 schnytlik schnytlik | Web | 20. ledna 2009 v 12:20 | Reagovat

Blondýno, ukaž nehty! :o))

Já bych taky na ty kalorie moc nekoukala, pokud to člověk nejí ke snídani, obědu i večeři. Stefanie se mi líbí pro svou jednoduchost. Jen si nejsem jistá, jestli bych nakonec neměla skončit jen u té Makro verze, protože při posledním pokusu o pečení, jsem zapomněla na jednu ingeredienci a bylo to dost znát :o))

4 DolceVita DolceVita | Web | 20. ledna 2009 v 12:53 | Reagovat

Ahoj Terezko :-)

Díky za komentář ke koláči Flódny - jak jsem to všechno psala ve spěchu a nočních hodinách, došlo k nepřesnostem. Recept jsem našla v Culinarii Maďarsko, ale ráda bych tam rovnou šoupla odkaz na tvůj originální recept, tj. na tvůj blog :-) Doladím to, tvé info doplním rovnou do článku. Kdybych to nenapsala hned, atmosféra by vyprachala a nebylo by to ono. Horká reportáž je nejlepší ve stavu vlažném, tj. pár dní po ... když vychladne, není to ono. Určitě to nebylo poslední šílené setkání, ostatně letní kuchyně vždycky fungují lépe v létě, co si budeme povídat!

5 Papaja Papaja | Web | 20. ledna 2009 v 13:06 | Reagovat

Jsi vážně dobrá :-)

6 Terezka Terezka | Web | 20. ledna 2009 v 13:29 | Reagovat

3:Schnytliku,

tu skořici si zapamatuj:)

Nejlepší je ty věci nejíst vůbec, já jsem toho zářným příkladem. Je to dobrá dietka. Při pečení se člověk tu a tam zapomene i navečeřet :)

nehty neuka :D

4: Šárko,

naprostý souhlas. S přibývajícími dny by jeden zapomněl vystihnout tu atmosféru a klidně by se mohlo stát, že by zapomněl i najaký ten vtípek. I když si myslím, že některé obraty se nám všem nesmazatelně zapsaly do paměti :)

Já jsem se do dortu právě zamilovala v Culinarii, ale pak jsem hledala všude možně a nakonec dort upekla podle receptu, který mi přišel nejvhodnější.

Večer to napíši a pak dáš odkaz k sobě, jo?

5: Papajo,

děkuju :)

7 DolceVita DolceVita | Web | 20. ledna 2009 v 16:37 | Reagovat

OK Terezko! Flodni byl zajímavý cukrářský kousek. Včera jsem poslední kousek posnídala, recept se bude hodit :-)

zdravím tímto i ostatní děvčata, co náš společný víkend absolvovala :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama