...Veni, vidi, cookie...

All-in-one králík

9. března 2009 v 8:04 | Terezka |  Maso
Zase králík, ano. Tentokrát se vším dohromady zapečený, takže téměř bez nádobí.
Kromě hrnce na brambory, pánve na opečení králíka, pánve na opečení zeleniny...ale to vše není nezbytně nutné.
Jelikož jsem chtěla ušetřit čas, tak jsem si brambory trochu povařila a králíka opekla na másle.

Ingredience:
králičí stehna
mrkev
pórek
cibule
česnek
smetana ke šlehání
brambory
sůl
celerová nať nebo jiné bylinky

Postup:

Na másle jsem osmahla cibuli, přidala mrkev, pórek, celerovou nať a nechala orestovat.

Vykostěná králičí stehna jsem opekla na másle a následně pomazala utřeným česnekem.
Trochu tuku, co zbyl po opečení králíka jsem nalila do zapékací misky. Vyložila jsem ji na kolečka nakrájenými a lehce povařenými bramborami, pokladla masem, zasypala zeleninou a zalila smetanou.
Vložila jsem do vyhřáté trouby a zapekla. Šlo mi o to, aby se smetana srazila a netekla. Maso, zelenina a brambory byly již předpřipravené, takže jim samotným by stačila v troubě opravdu jen chvilka.
Nejde to efektně porcovat, takže opět odpadá foodstyling s Ikea utěrkou, no :-)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Mánek Mánek | E-mail | Web | 9. března 2009 v 8:10 | Reagovat

Neva, utěrka být nemusí, recept na králíka je vždycky fajn. Ale fotky máš den ode dne lepší, což se o mě bohužel říci nedá... :-D

2 Terezka Terezka | Web | 9. března 2009 v 8:14 | Reagovat

1: Mánek,

ano, králík vede momentální hitparádu :)

Utěrka ale bude, neboj.

Ty máš ztížené podmínky, a to se počítá. Koblihy byly lukcucní i v šerosvitu!

Ale za pochvalu samozřejmě děkuji, to potěšííí

3 Naďa Naďa | E-mail | Web | 9. března 2009 v 10:37 | Reagovat

Ano, připojuji se k pochvale, fotky jsou úžasné, tiše závidím.

4 MichaL MichaL | Web | 9. března 2009 v 11:05 | Reagovat

Je, kralika jsme delali zrovna vcera, ale celeho na cesneku a kminu se zelim a knedlikem.

Na vykostovani jsem docela lempl, prijde mi ze vykostit stehno z kralika bude horsi jak z kurete.

Fotky jsou mozna az moc makro, ale chut jsem stejne dostal =)

5 Pischkotek Pischkotek | E-mail | Web | 9. března 2009 v 11:20 | Reagovat

kde vsichni shanite ty kraliky??? Uz asi rok touzim po bily kralici polivce s kralicima jatyrkama a srdickem a porad nic..nejde mi sehnat cely kralik :(

6 MichaL MichaL | Web | 9. března 2009 v 13:27 | Reagovat

[5] Ja ho koupil v Makru, chlazeneny, vakuove baleny. Neco malo pres kilo za 180. Puvod jsem na obalu nenasel, ale vyrobce byl cesky.

7 Terezka Terezka | Web | 9. března 2009 v 13:46 | Reagovat

3: Naďa,

děkuji za pochvalu, já jsem total amatér, jen jsem fotky zkusila malinko upravit. A jak říká Michal o komentář níže, jsou moc makro, takže zkusím fotit krajinky :)

8 Terezka Terezka | Web | 9. března 2009 v 13:49 | Reagovat

4: MichaL,

děkuji za komentář. Králík na česneku zní dobře...

Nemám ambice se stát fotografkou. U někoho, kdo má absolutní výtvarný distalent to ani dost dobře nejde :-)

Ale ono to jde, jen ty kosti jsou takové jiné :-)))

9 Terezka Terezka | Web | 9. března 2009 v 13:49 | Reagovat

5: Pischkotek,

jak píše MichaL. Buď Makro nebo Albert, tam občas na chlazeného také narazím. Tedy, naporcovaného...

10 schnytlik schnytlik | Web | 9. března 2009 v 14:03 | Reagovat

Furt kralika, porad kralika, uz ani Punta to nezere :) ale verim, ze to bylo dobry :))

11 Hana Hana | 9. března 2009 v 15:08 | Reagovat

Králíka já tedy fakt nemusím...

12 Išiko Išiko | 9. března 2009 v 17:56 | Reagovat

Kdo nemá králíka, dá kuře :-))))

U nás bývá chlazený králík občas v Tescu, většinou vcelku.

13 Mánek Mánek | E-mail | Web | 9. března 2009 v 20:44 | Reagovat

Chodím teď kolem řezníka, který mívá čerstvého králíka za 99.- kilo, což je cena v dnešním světě nevídaná.

Zastávka tramvaje Kavalírka, 4 stanice za Andělem. :-D

14 Terezka Terezka | Web | 9. března 2009 v 20:54 | Reagovat

10: Schnytlik,

soudružko, váš Punťa žere žáby, tak bych, být vámi, pomlčela :-)))

15 Terezka Terezka | Web | 9. března 2009 v 20:55 | Reagovat

12: Išiko,

přesněěěě. A kdo nemá ani kuře, nedá nic.

16 Terezka Terezka | Web | 9. března 2009 v 20:55 | Reagovat

13: Mánek,

no je krize, přece :-)

17 Pivli Pivli | E-mail | Web | 9. března 2009 v 23:28 | Reagovat

Krásné fotky, Terezko!

Jídla z jednoho hrnce (pekáče) jsou nejvíc nejlepší na celém světě! ;-))))

Potvrzuji Mánkovu informaci, chlazený králík se dá zcela bez problémů sehnat v mnoha řeznictvích.

Cena od cca 100,- do 140,-Kč/kg.

Doufám ovšem,  že nejsou krmení anilinovými barvičkami.

Občas dostanu domácího králíka, na mrazáku mám teď jen  předek a vnitřnosti na polévku. Asi bude o Velikonocích.

18 Terezka Terezka | Web | 10. března 2009 v 7:25 | Reagovat

17: Pivli,

děkuju za pochvalu!

Toho králíka dej ale ještě z mrazáku do mrazáku, do Velikonoc by na něm asi nevydržel :-)))))

btw poslala jsem Tilly pár hlasů...

19 Pivli Pivli | E-mail | Web | 10. března 2009 v 7:36 | Reagovat

18. Tilly děkuje! A vzkazuje, že u nás máme maso na mrazáku a jezdíme na Mělník, místo do Mělníka.

:-))))

Taková krajová úchylka.

20 burmajones burmajones | E-mail | 10. března 2009 v 13:12 | Reagovat

Terezko, ty se nevyučíš.Opět se ptám:

"Kde máš ajdam?"

21 vecny kritik vecny kritik | E-mail | 10. března 2009 v 15:13 | Reagovat

20: Burmajones,

já tě švihnu ajdamem do hlavy asi :-)

22 Pivli Pivli | E-mail | Web | 10. března 2009 v 17:24 | Reagovat

Noo, taková cihla ajdamu, to bude boule jako zeměkoule! Extra speciálo!

23 Terezka Terezka | Web | 10. března 2009 v 19:29 | Reagovat

21: vecny kritik,

šišmarjá, to jsem psala já ale :-)))

24 Kytka Kytka | 10. března 2009 v 22:48 | Reagovat

17:

Králíci se krmí zásadně modrou skalicí, ne?

25 Pivli Pivli | E-mail | Web | 11. března 2009 v 8:55 | Reagovat

V Hošticích se krmí anilinovejma barvičkama.

26 Kytka Kytka | 11. března 2009 v 10:37 | Reagovat

To já holt neznám, celé této filmové sérii se mi  zatím podařilo vyhnout. Já radši toho Plíhala.

27 Pivli Pivli | E-mail | Web | 11. března 2009 v 12:24 | Reagovat

Hm, Kameňáky jsem neviděla, ale Slunce, seno - toť klasika. :-) Hlavně ti králíci.

Ovšem Plíhal taky nemá chybu.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama