...Veni, vidi, cookie...

Bucatini melanzane e pomodori

3. března 2009 v 20:57 | Terezka |  Těstoviny
Dnes to nebude výjimečně o mase, a to proto, že je krize a také máme po masopustu, což logicky znamená, že je půst. A ještě skoro 40 dní bude. Kdo nemá půst, má krizi, vybere si každý a zavděčím se všem.

Máme tu těstoviny s dírou, vypadají jako spaghetti a také trochu jako maccheroni. Ale jsou to prostě bucatini (od italského slova buco-díra). A kdo nemá bucatini, dá třeba kolínka.

Ingredience:
bucatini
lilek
česnek
sůl
krájená rajčata z plechovky
hladkolistá petržel
feta
olej

Postup:

Omytý lilek nakrájíme tím nejostřejším nožem, co máme doma, na tenké plátky. Posolíme a nechápe vypotit, čímž lilky zbavíme jejich typické hořké chuti. Trvá to tak 20min, pak opláchneme vodou a osušíme kuchyňskou utěrkou.
Na oleji plátky lilků opečeme dozlatova a opět přesuneme na kuchyňskou utěrku, tentokrát proto, abychom se zbavili přebytečného oleje.
Rajčata z plechovky osolíme, přidáme utřený česnek a necháme zredukovat tekutinu. Trvá to normálně chvilku, ovšem já to měla tak trochu speciálo, neboť jsem musela jít usměrnit řemeslníky na chodbu, kteří museli řezatvrtatbrousit v poledne. A co se nestalo? Kdo to ví? Zabouchly se dveře. Takže se rajčata redukovala 45min, než dorazil odemykač zabouchnutých dveří, za půl minuty práce si řekl tisíc a já mohla pokračovat v přípravě oběda.
Polovinu lilků jsem nakrájela na kostičky a přidala s petrželkou k rajčatům.
Zatímco se lilky kamarádily na pánvi s rajčaty, uvařily se těstoviny, stačilo jim k tomu 7min., aby byly al dente.
Pak už zbývalo lehce vmíchat fetu a šup s tím na stůl.
Uznávám, že mi pod talířem chybí Ikea utěrka. To napravím příště... :-)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 schnytlik schnytlik | Web | 4. března 2009 v 8:20 | Reagovat

Někam zmizel komentář, co jsem včera psala a takovej ftipnej byl.

No, tak k věci. Dala bych si hned a teď. Ta poslední fotka je obzvlášť lákavá :)

2 Terezka Terezka | Web | 4. března 2009 v 9:54 | Reagovat

1: Schnytlik,

tady se necenzuruje, tak asi chyba přenosu. Nicméně vtipných komentářů není nikdy dost :)

3 Miro Miro | 4. března 2009 v 10:38 | Reagovat

paradne to vyzera, aj fotecky ;)

a neveris, ale ponukol by som sa aj ja, ale vymenim bucatiny, za bzlpucatiny :D

4 Mánek Mánek | E-mail | Web | 4. března 2009 v 12:05 | Reagovat

Jejda! Potvory děravé, vypadají úplně jako makarony - a ony jsou to bucatiny!!!??? :-D

5 Mandarinko Mandarinko | 4. března 2009 v 12:33 | Reagovat

Tak to muselo být úžasný speciálo :-)

A když nemám ani kolínka, můžu dát nic? ;-)

6 Terezka Terezka | Web | 4. března 2009 v 13:29 | Reagovat

3: Miro,

ty dáš nenilepkove

A děkuju za pochvalu... :)

7 Terezka Terezka | Web | 4. března 2009 v 13:30 | Reagovat

4: Mánek,

Makaróny jsou tlustší, řekla bych...

8 Terezka Terezka | Web | 4. března 2009 v 13:33 | Reagovat

5: Mandarinko,

nebude to holt originálo, ale nic je taky dobrý :)

9 DolceVita DolceVita | Web | 4. března 2009 v 14:09 | Reagovat

Krize, nekrize, půst, nepůst, těstovin není nikdy dost. Děravé těstoviny v dobré omáčce, to je "extra speciálo" :o) Kdo těstoviny miluje a nemá to daleko do Makra, přijde si tam na své. Antica pasta hýří všemi barvami - fettuccine se šalvějí a kopřivou, s feferonkou, sépiové, špenátové, s houbami ... už jsem si udělala místo ve špajzu ;-)

10 Petr Petr | E-mail | 4. března 2009 v 14:29 | Reagovat

Nechci se chlubit, ale i tohle veledílo jsem ochutnal. Jestli se takové dobroty jedí v krizi, ať nás neopouští. Nafoceno je to skvěle, ale nádherná vůně a skvělá chuť se do obrázku dostat nedá.

11 Bali Bali | Web | 4. března 2009 v 14:32 | Reagovat

To je recept podle mého gusta. Asi zítra budou těstoviny. Ale na jiný způsob, jelikož tyto suroviny zrovna doma nemám :-(

12 Mánek Mánek | E-mail | Web | 4. března 2009 v 14:51 | Reagovat

Takže jako makarony jsou vlastně buclatiny, jo? :-D

13 Terezka Terezka | Web | 4. března 2009 v 15:52 | Reagovat

9: Dolcevita,

přesně tak! Přesně tyhle těstoviny mám vyhlídnuté, chystám se na sépiové...

Extra speciálo. Jooooo

14 Terezka Terezka | Web | 4. března 2009 v 16:01 | Reagovat

10: Petr,

A kdo to ohrnoval nos nad lilkem, ha? :)))

Fotky, fotky...snažím se, snažím, je to pěkná hračičkárna

15 Terezka Terezka | Web | 4. března 2009 v 16:02 | Reagovat

11: Bali,

není nad momentální inspiraci! Mám ještě jeden lilek v lednici a hádej jak bude...ano, á la Jean...

A na sporáku bublá rillettes

16 Terezka Terezka | Web | 4. března 2009 v 16:03 | Reagovat

12: Mánek,

nenene. Makaróny jsou ještě buclatější než buclatini :) ale zase míň buclaté než pene, které jsou ale zase nasekané a kolínka jsou zase zatočené. LOL

17 Papaja Papaja | Web | 5. března 2009 v 8:13 | Reagovat

Tohle by mi určitě chutnalo! Kombinace, která nemá chybu :-D

P.

18 DolceVita DolceVita | Web | 5. března 2009 v 10:23 | Reagovat

10 - Petr

I krize umí přinést hodně dobrého a nezapomenutelného :-)

19 DolceVita DolceVita | Web | 5. března 2009 v 10:28 | Reagovat

Terezko, vzpomeň si v Makru na zmírnění krize i na "Crema di Burro con Tartufo Nero", tohle lanýžové máslo musí být na zmírnění krize naprosto dokonalé (mám na něj políčíno), chystám se tam zítra.

Ovšem krize se dá mírnit i jinak a lépe ;o)

20 čajovna-esterka čajovna-esterka | Web | 5. března 2009 v 11:15 | Reagovat

Hm... lilek mám moc ráda - tu jeho jemnou houbovou chuť... s těmi makaróny je to výborná kombinace... Díky za tip!

21 Terezka Terezka | Web | 5. března 2009 v 18:36 | Reagovat

17: Papaja,

no o tvé řepě se mi dnes ve 4 ráno zdálo, když jsem byla vzbuzena. Nedobrovolně!

22 Terezka Terezka | Web | 5. března 2009 v 18:38 | Reagovat

19: Dolcevita,

ona ta krize není někdy vůbec k zahození a její eliminace může přinést i dost příjemná zjištění :o)

23 Studentka Studentka | Web | 5. března 2009 v 19:08 | Reagovat

Dobrý Den.

Jsem studentka a přeji si, aby všichni, nebo aspon většina lidí v celé ČR, třídila odpad.

Proto prosím, zda-li by jste též mohla.

Předem moc děkuji.

Více na mém blogu.

Jinak...velice se omlouvám za tento komentář, kdyby jste ho zde nechtěla.

Nashledanou.

24 burmajones burmajones | E-mail | 5. března 2009 v 19:25 | Reagovat

Terezko, ty se nevyučíš..... zapoměla jsi na ajdam

25 Išiko Išiko | 6. března 2009 v 23:27 | Reagovat

Hmmmm, vždycky řeknu, že to vypadá krutě jedle, ale bez té utěrky z Ikea to prostě není ono :-)))))))

26 Hana Hana | 7. března 2009 v 15:04 | Reagovat

Ahoj Terezko,

tak jsem neodolala a sobotní oběd byl podle Tvého receptíku. Dala jsem klasické makaróny a místo feta mozarelku.

I tak chutnalo všem, včetně ÁZet a El!!! Mám Ti tlumočit poděkování a pochvalu před nastoupenou jednotkou a nastartovaným Jarýskem.

27 Bambina Bambina | E-mail | 7. března 2009 v 23:40 | Reagovat

Terezko, to že jsi si zabouchla dveře a nechala ty rajčata z plechovky vařit tak dlouho, bylo vlastně dobře. Podle Marcelly Hazan ( a že ta umí vařit italskou) by se měly  plechovkový rajčata vařit co nejdéle, aby se srazila jejich kyselá chuť. Foto vypadá báječně!

28 Terezka Terezka | Web | 8. března 2009 v 13:10 | Reagovat

24: Burmajones,

sakra! příště to udělám. Bude to extraspeciálo :-)

29 Terezka Terezka | Web | 8. března 2009 v 13:11 | Reagovat

25: Išiko,

no já si to také pořád říkám a v konečné fázi na ni prostě zapomenu. Možná bych to mohla dohnat pečícím papírem, ten teď také dost letí :-)

30 Terezka Terezka | Web | 8. března 2009 v 13:12 | Reagovat

26: Hana,

rádo se stalo, doufám, žes to nelila do nádrže :-)

31 Terezka Terezka | Web | 8. března 2009 v 13:13 | Reagovat

27: Bambina,

já to nechtěla přiznat, ale ty dveře jsem si, samozřejmě, zabouchla schválně :-)))

Ano, M. Hazan to umí a říká a proto to tak děláme! a kdo nemá čas na dlouhé vaření, dá tam prostě kečup :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama