...Veni, vidi, cookie...

Plněná ptačí noha

19. března 2009 v 13:10 | Terezka |  Maso
Jelikož jsem měla ještě co dělat s další nohou a už se mi ale vůbec nechtělo ji péct jen tak a potřebovala jsem trochu adrenalinu, tak jsem stehno vykostila a vymyslela nádivku takovou, že jsem ekonomicky spotřebovala zbytky sušeného ovoce, které patří do leikehu, který teď nedělám a nechtělo se mi mít otevřené pytlíky v poličce, protože mě to prostě a jednoduše irituje.

Ingredience:
krůtí stehno
máslo
tymián

Nádivka:
střídka chleba
sušené ovoce, podle chuti a nálady (v mém případě třešně, meruňky a švestky)
cibule
česnek
mandle
petržel
máslo

Postup:

Na másle necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli. Když je měkká, přidáme zbylé máslo a necháme rozpustit. Přidáme omyté a pokrájené sušené ovoce a necháme trochu podusit.
Do mísy přesuneme máslovo-cibulovou omáčku s ovocem, přidáme mandlové plátky, střídku chleba, česnek a petrželku.
Stehno vykostíme, malinko naklepeme a naplníme nádivkou a omotáme nití, aby vše pěkně drželo uvnitř. Měla jsem maso na potravinové fólii, aby se mi dobře roláda točila, ale nějak se ten lesk nekamarádil s foťákem, takže foto poněkud extravagantnější...
Roládu dáme na pečící papír, položíme na ní kousky másla a větvičky rozmarýnu a pečeme cca na 190 stupňů, třeba hodinu.
Zbylou nádivku jsem zabalila do debrecínky, kterou jsem zcela náhodně měla doma a ke konci pečení přidala do pekáče.
Během pečení je dobré občas podlít, aby se vytvořil dostatek šťávy.
A pak, třeba s rýží...
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Miro Miro | 19. března 2009 v 13:50 | Reagovat

luxusne jedlo

btw ... skvela fotka s tou foliou :), som rozmyslal ako si vymyslela nasvietenie :)

pekny den

2 schnytlik schnytlik | Web | 19. března 2009 v 18:29 | Reagovat

Tak si říkám, jestli bych si to sušené nedala spíš naložené v nějaké dobré lihovině a do nohy nezabalila tu debrecínku - tak by myslím byly uspojekeny chutě celé naší malé domácnosti :)

Foliová fotka je jak z pokld z nějaké pohádky :o)

3 Terezka Terezka | Web | 19. března 2009 v 19:32 | Reagovat

1: Miro,

ty mě bavíš :-)

4 Terezka Terezka | Web | 19. března 2009 v 19:33 | Reagovat

2: Schnytlik,

i tak by se dalo. Ale tohle je moje originálo :-)

5 Miro Miro | 20. března 2009 v 9:12 | Reagovat

schnytlik ... ja si myslim, ze lihovinu pit predtym, pocas a aj potom je lepsie :), zbytocne ju kazit niecim susenym :) ... ale teraz ma napadlo, ze mozno trosku popolievat :), ale to by asi Ve. a Be. mohli potom dostat slinu :-D, ....hm, tak nic ;)

Terezka ... :)

6 toffo toffo | E-mail | 20. března 2009 v 17:15 | Reagovat

Foto č. 4 skvělé, č. 7 ještě lepší. Profi. Gratuluji.

7 Terezka Terezka | Web | 21. března 2009 v 11:03 | Reagovat

5: Miro,

když se lihovina vaří, tak už tam žádný alkohol není :)

8 Terezka Terezka | Web | 21. března 2009 v 11:04 | Reagovat

6: Toffo,

no ne.... děkuju moc!

9 Išiko Išiko | 21. března 2009 v 14:18 | Reagovat

Tak s tímhle bych manžu nepotěšila - ovšem co se týká mě, tak bych určitě nepohrdla.

10 Miro Miro | 21. března 2009 v 19:47 | Reagovat

7: Terezka

bohuzial mas pravdu :(, ale dolezite je, ze chut ostava :)

11 Hana Hana | 12. července 2009 v 16:47 | Reagovat

Lahůdka nad jiné...jako vždy. Díky, Terezko.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama