...Veni, vidi, cookie...

Turkey leg - Barošova noha? Ne, krůtí stehno

13. března 2009 v 14:02 | Terezka |  Maso
Na ingredience chudá, ale na chuť nesmírně bohatá noha.

Ingredience:
krůtí stehno
česnek
tymián
sůl
pepř
máslo

tagliatelle

Postup:

Nejdříve ze všeho si vykostíme krůtí stehno. Nechala jsem tam ty šlachy, takové ty tyčinky, protože se lépe vyndavají z masa upečeného.
Pokrájíme na kousky, prošpikujeme česnekem a osolíme. Kdo má českej, dá českej, kdo nemá, dá čínskej.
Omotáme pěkně tymiánem a položíme na máslem vymazané něco, se dá dát i do trouby. Třeba pánvička, ale bez dřevěného nebo plastového držadla.
Opečeme zprudka a pak vložíme do trouby, kde tak 30min pečeme.
Mezitím si uvaříme tagliatelle (od slova tagliare - uříznout), těstoviny z regionu Emilia-Romagna a promícháme se, při pečením vzniklou, šťávou.
Komu je to málo, zaleje třeba kečupem :-)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Išiko Išiko | 13. března 2009 v 14:30 | Reagovat

A můžu tam dát česnek domácí, na zahrádce ve Slezsku vypěstovaný ☺☺☺

2 burmajones burmajones | E-mail | 14. března 2009 v 14:29 | Reagovat

kde je ajdam? :-)

3 Yenny Yenny | E-mail | Web | 14. března 2009 v 20:57 | Reagovat

Tohle MUSIM vyzkoušet. Vypadá to luxusně. Závidím Tvým strávníkům;o)

4 Mánek Mánek | E-mail | Web | 15. března 2009 v 6:39 | Reagovat

Jojo, spodní kus krůtí nohy je fantasticky chutná surovina.

Ale popis jednoho kroku ve mě vyvolal jistou asociaci. Který a jakou? :-D

"Pokrájíme na kousky, prošpikujeme česnekem a osolíme. Kdo má českej, dá českej, kdo nemá, dá čínskej."

A pozor, teď to přijde: Kdo nemá žádný česnek, tak tam prostě nedá žádný česnek!!!

Že neuhodneš, čí je původní výrok? :-D

5 Terezka Terezka | Web | 15. března 2009 v 7:56 | Reagovat

2: Burmajones,

už dost s eidamem :-)

6 Terezka Terezka | Web | 15. března 2009 v 7:57 | Reagovat

3: Yenni,

v první řadě tě vítám a děkuji za komentář. Doufám, že bude chutnat! Malí strávníci si, rozhodně, nestěžují :-)

7 Terezka Terezka | Web | 15. března 2009 v 7:58 | Reagovat

4: Mánek,

stehno je nejvíc variabilní, mám ho ráda.

výrok je z Jamese Bonda! :-)

8 Bali Bali | Web | 15. března 2009 v 15:49 | Reagovat

To se jeví chutně.

Taky jsem jednou vrzla do trouby creuset s ušima a po upečení oběda byl litiňák invalida. Ale v pohodě slouží dál ;-)

9 Pivli Pivli | E-mail | Web | 15. března 2009 v 22:46 | Reagovat

Za předpokladu, že se přidá hodně kečupu (nějakého speciálo) to bude poživatelnéééé! ;-)

Ne, teď bez legrace: Z Barošovy nohy jsem málem odpadla a fotky vypadají velmi chutně. Navíc kombinace tymiánu s česnekem...paráda!

Kamera chválí a budeš na nástěnce!

10 Terezka Terezka | Web | 16. března 2009 v 7:57 | Reagovat

8: Bali,

prosté a chutné. To mě ba :-)

O tvé story s litináčem jsem nedávno četla, hledala jsem nějaké ohlasy, než jsem si jej pořídila. Hlavní je, že funguje, no ne?

11 Terezka Terezka | Web | 16. března 2009 v 7:58 | Reagovat

9: Pivli,

ne, extraspeciálo neeeeee. To by bylo už moc, my to vaříme lidově, podle nás, přece :o)

Já chci na nástěnku!

12 schnytlik schnytlik | Web | 16. března 2009 v 11:07 | Reagovat

Já bych snad radši ten ajdam než kečup, ale klidně bych si to dala jen tak. Mimochodem mi to připomíná, že jsem krůtí, potažmo stehno, nejedla ani nepamatuju. Jenže půst ještě sále trvá, tak si půjdu nakrájet kedluben a stehno píšu na již extra dlouhý nákupní seznam :)

13 janka janka | E-mail | 16. března 2009 v 17:59 | Reagovat

Já tuhle webovou stránku prostě miluju!!! Pokouším se odejít z práce a vzpomněla jsem si, že jsem tady nebyla bůhvíjakdlouho. Tak kouknu a půlhodina v háji....! Jdu koupit něco k večeři. Moc zdravím, jen tak dál.

14 Terezka Terezka | Web | 17. března 2009 v 10:16 | Reagovat

12: Schnytlik,

já bych si posolený kedluben dala hned. Žlučník včera prošel zatěžkávací zkouškou v Kogu, takže se na něj chystám :-)

15 Terezka Terezka | Web | 17. března 2009 v 10:18 | Reagovat

13: Janka,

aha, takže já přispívám k přesčasům....doufám, že je u Vás alespoň proplácí, aby to mělo ještě sladší tečku, než je jen inspirace :-)

16 b-o-m b-o-m | Web | 19. března 2009 v 23:11 | Reagovat

zajímavý recept:)

17 Míša Míša | E-mail | 3. dubna 2009 v 12:27 | Reagovat

Ahoj Teri, čtu a vařím, ne že ne. Pusu těm dvěma malejm opičáčkům. M.

18 Terezka Terezka | Web | 6. dubna 2009 v 10:33 | Reagovat

17: Míša,

no ještě, aby ne!

foť a posílej :)

19 Robas Robas | 3. srpna 2012 v 13:18 | Reagovat

No a když nemáte kečup, tak tam dejte horčici.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama