...Veni, vidi, cookie...

Chřestová polévka

29. května 2009 v 20:35 | Terezka |  Polévky

Letošní poslední chřestový recept. Další zase za rok, v květnu...

Ingredience:
bílý chřest
nové brambory
celer
bobkový list
zeleninový vývar nebo voda
sůl, pepř

Postup:

Chřest povaříme v osolené vodě, stejně jako jsme jej vařili na frittatu. Pár hlaviček chřestu si dáme stranou.
Na másle necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli, pak k ní přidáme na kostičky pokrájený celer a brambory. Společně orestujeme.
Následně přidáme pokrájený chřest a promícháme.
Zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme ještě na ovonění bobkový list a necháme vařit tak dlouho, dokud nebude zelenina měkká.
Pomocí tyčového mixéru polévku vytvoříme bohatý krém. Kdo chce, může přidat klidně i smetanu.
Podáváme zakápnuté ořechovým olejem a ozdobíme odloženým chřestem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Hana Hana | 29. května 2009 v 23:01 | Reagovat

Terezko, ani nevíš, jak jsem ráda, že máš zase noťase v provozu. Můžu se aspoň kochat a inspirovat Tvými lahůdkami.
Zítra valím pro bílý chřest a taky škrabku na chřest, co jsem dnes objevila...
Tady asi chřest roste jako plevel, protože zde na něj mají snad úplně vše (škrabky, kleštičky, loupače, hrnce---you name it, they have it)

2 Hana Hana | 29. května 2009 v 23:02 | Reagovat

jo a kuchařku taky...tu dávali zadara!

3 Terezka Terezka | Web | 30. května 2009 v 7:38 | Reagovat

1 a 2: Hana,
to bude tím, že je chřestová sezóna :-)

4 vecnykritik vecnykritik | E-mail | 1. června 2009 v 10:52 | Reagovat

Stejně nejni nad telecí řízek smažený na sádle a protažený v přepuštěném másle !!!

5 Ivan Ivan | E-mail | Web | 1. června 2009 v 18:36 | Reagovat

Terezka, prosím kontaktujte ma, na stránke som nemohol nájsť Vašu emailovú adresu. Chcem Vám ponúknúť spoluprácu. Vopred Vám ďakujem!

6 Terezka Terezka | Web | 2. června 2009 v 8:22 | Reagovat

4: vecnykritik,
Řízek byl luxusní! V chřestové sezóně ale stojí za vyzkoušení jakákoli lahůdka z této zeleniny. To zase jako jo. Řízek se dá udělat kdykoli...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama