...Veni, vidi, cookie...

Zelený chřest v pancettovém kabátku

13. května 2009 v 13:49 | Terezka |  Zelenina
Ještě před odjezdem na cestu, o které plánuji malou reportáž, jsme si stihli pochutnat na chřestu. Ne nadarmo se říká, že jednoduché věci chutnají nejlépe. Jelikož je teď chřestová sezóna, určitě tahle lahůdková zelenina stojí za vyzkoušení. Receptů jsou spousty, koukněte třeba k Šárce, Schnytlikovi nebo Papáje. Já jsem chřest připravila takto:

Ingredience:
zelený chřest
salát dubáček
pancetta
keříčková rajčata
česnek
olivový olej

Postup:

Nejprve připravíme chřest.
Odlomíme tvrdé konce a chřest povaříme ve vroucí vodě, osolené a okyselené citrónem. Necháme chvilku probublat a honem schladíme v ledové vodě, aby si zachoval svoji zelenou barvu.
Chřest necháme poté okapat na kuchyňské utěrce a omotáme dvěma plátky pancetty.
Rajčata omyjeme, osušíme, posypeme na plátky pokrájeným česnekem, zastříkneme olivovým olejem, posolíme a necháme grilovat v troubě.
Zatímco se pečou rajčata, rozpálíme pánev a opečeme chřestové závitky. Servírujeme na dubáčkovém hnízdě, spolu s rajčaty.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Hana Hana | 14. května 2009 v 1:30 | Reagovat

wow, tak tomu říkám spargel lahůdka!

2 Dv Dv | 14. května 2009 v 10:25 | Reagovat

To vypadá hrozně dobře!

3 Terezka Terezka | 14. května 2009 v 16:31 | Reagovat

1: Hana,
ty u vas musis mit chrest na kazdem rohu, tak vyzkousej. Fakt to stoji za tu chvilku casu straveneho v kuchyni

4 Terezka Terezka | 14. května 2009 v 16:32 | Reagovat

2: Dv,
a jak to chutna...

5 Hana Hana | 14. května 2009 v 20:06 | Reagovat

3:
Terezko, já vím, tady jsme chřestem přímo zavaleni...už mám koupený! a večer hurááá na to!

6 Hana Hana | 15. května 2009 v 0:05 | Reagovat

Chutná to náramně, chřestík byl zlatý hřeb narozeninového meníčka, tedy až po brownie koláčku nebo i s ním? Každopádně díky!

7 Papaja Papaja | Web | 15. května 2009 v 10:17 | Reagovat

Tak to je nádhera! Pečená rajčátka jsou lahoda a ta pancetta. Kdes ji koupila Ty? :-)))
P.

PS: Dík :-)

8 Terezka Terezka | Web | 15. května 2009 v 19:47 | Reagovat

5. a 6.: Hana,
tak to mám radost, že jsem se podílela na narozeninové oslavě. Ještě jednou vše nejlepší!

9 Terezka Terezka | Web | 15. května 2009 v 19:48 | Reagovat

7: Papaja,
já je mám taky moc ráda. Nejlepší jsou tahle, na keříčku, mají vynikající chuť, opravdově rajčatovou.
Pancettu jsem koupila v prodejně italských specialit v Perlovce :-)

10 Hana Hana | 15. května 2009 v 23:49 | Reagovat

7+9: Terezka a Papaja
tak u nás, prosím, mají pancettu v penny marketu! až jsem se tomu sama divila.

8: Terezka
já taky ještě jednou díííky! i zítřejší obídek bude a lá Terezka.

11 luckydina luckydina | 18. května 2009 v 17:50 | Reagovat

je to lahůdka na venkovním grilu, dělám tak i mladé fazolky

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama