...Veni, vidi, cookie...

Jahodová dobrota pro prince a princeznu

12. června 2009 v 19:59 | Blondýna |  Moučníky

Přesně před měsícem měla blondýna narozeniny a vrátila se z Tour de Balkan. No a jelikož nebyla sama, kdo slavil kulatiny, tak se oslavy spojily v jednu velkou a nebyla by to blondýna, aby něco neupekla. Neměla moc času, protože den před oslavou ještě jela bruslit, protože to ona umí, tentokrát z Poděbrad do Nymburka a zpět.
A co, že se to, kousek od dejvického Uralu, podávalo?
Jelikož se počet pozvaných blížil dost vysokému počtu, tak jsem se rozhodla, že upeču jeden dort
a pak jeho zmenšeniny, kterých bylo 36.
Soutěž:
Kdo uhodne, proč bylo zmenšenin 36, tak něco dostane.
Správná odpověď bude k nalezení zde a máte na to týden.
Odpověď:
36 kousků bylo proto, že jsem otočila 3x muffinový plech (s 12 důlky) :-)

A pozor, tohle není ta jahodová dobrota, jak byste si mohli myslet. Ta přijde na řadu až teď.

Jelikož po upečení výše uvedeného zbylo v lednici několik (6) bílků a jahody, tak jsem si vymyslela tuhle skládanku.

Těsto je jako na Esterházy dort, protože tam jsou potřeba jen bílky a ne celá vajíčka. Upravila jsem si trochu poměr ingrediencí, neboť bílků jsem měla méně.
Takže pro zopakování v rychlosti.
Bílky vyšlehat se 2/3 cukru, pak přidat mleté mandle, trochu hladké mouky a zbytek cukru. Těsto jsem rozdělila na 3 plechy a upekla na 200 stupňů dorůžova. Každý plát těsta jsem rozpůlila, takže mi vzniklo 6 dílů.
Uf, dneska je to samá jahoda a matematika, sledujete to?

Našla jsem takové pytlíčky v obchodě, leckomu se můžou protočit panenky a už vidím, jak se křižuje, že tu používám konvenience, ale mně se tyhle pytlíčky zamlouvají, takže se kdyžtak nedívejte a umíchejte si něco podle sebe.
Pytlíček existuje ve vanilkové a čokoládové verzi. Vyšlehá se s 300ml studeného mléka, jmenuje se (tuším) Šlehačkový dezert.

První plát těsta pomažeme vanilkovým krémem a poklademe na plátky pokrájenými jahodami.
Další plát potřeme čokoládovým krémem, zase poklademe plátky jahod a položíme na předchozí, tedy vanilkový plát.
Když jsem to všechno pomazala a naskládala, tak jsem zjistila, že to asi se stolem do lednice nedám, tedy jsem přendala do skleněné zapékací misky. Doporučuji tedy skládat rovnou do něčeho, s čím dortík šoupnete do lednice.
Necháme do druhého dne proležet, pláty těsta tak krásně změknou.
Daly by se z toho vykrajovat i pěkné nočky, to už je však jen na Vás...
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Hana Hana | 14. června 2009 v 10:06 | Reagovat

Tééérezko, já myslela, že princ a princezna jsou Bé a Vé. Taky si zaslouží narozeninový dort. Marcelka už bych tipovala spíš na krááále!

2 pischkotek pischkotek | E-mail | 14. června 2009 v 13:11 | Reagovat

vypada to nadherne :) akorat malej dotaz, od jaky firmy je ten slehackovy dezert ci co..?
pocet 36 bych tipla na pocet stravniku..

3 Terezka Terezka | Web | 14. června 2009 v 13:53 | Reagovat

1: Hana,
taky, že ano.

4 Terezka Terezka | Web | 14. června 2009 v 13:55 | Reagovat

2: pischkotek,
je to tenhle
http://www.nakupsnadno.cz/index.php?main_page=product_info&cPath=52_68&products_id=729

5 Hana Hana | 15. června 2009 v 13:55 | Reagovat

3: Terezka,
taky že ano co? ano, že princ a princezna jsou Bé+Vé nebo ano, že marcelek je král???
tož su z toho trochu zmatená nebo název mate, na dortu je Terezka a Marcelek, ne Vé+Bé. :DD

6 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 16. června 2009 v 4:58 | Reagovat

Terezko, tak to ti dodatečně přeji všechno nejlepší :-)

Červnových zrozenců je tolik, že jim ani nestíhám pogratulovat včas. Exkluzivní dortík z tvé domácí kuchyně vypadá úžasně!

7 vEruska-v-kuchyni vEruska-v-kuchyni | E-mail | Web | 16. června 2009 v 20:19 | Reagovat

Terezko, tak jsem taky koukla na tvůj dortík a jahody mi nedají spát! Měla bych sice problém s "doktorovým" šlehačkovým dezertem, tyhle prefabrikáty já nerada používám, ale jinak super nápad! A taky dodatečně všechno nejlepší!

8 Terezka Terezka | E-mail | Web | 17. června 2009 v 0:14 | Reagovat

6: DolceVita,

děkuji mockrát! Já jsem si narozeniny užila už v květnu, jako správný Býk a taťka rovněž ve stejném měsíci, ale už Blíženec. Tobě, také dodatečně, vše nejlepší!
Jaký se podával na jihu?

9 Terezka Terezka | E-mail | Web | 17. června 2009 v 0:16 | Reagovat

7: vEruska-v-kuchyni,
jahody, kam se podíváš. Já se jimi, prostě, jednou za rok, přejíst MUSÍM :-)
A děkuji za komentář a za přání.

10 lipetka lipetka | Web | 18. června 2009 v 6:38 | Reagovat

Ňááám, co bych za kousek tohohle něčeho úžasného dala. Se mi úplně sbíhají sliny.

11 Papaja Papaja | Web | 18. června 2009 v 15:57 | Reagovat

Jahody jsou parádní! Mně se nejvíce líbí ta "zmenšenina". Máš to krásné :-) My si letos jahod také dost užíváme...
P.

12 Terezka Terezka | Web | 19. června 2009 v 13:26 | Reagovat

2: pischkotek,
nene, 36 proto, protože jsem pekla 3x v muffinové formě, která má 12 důlků.

13 Terezka Terezka | Web | 19. června 2009 v 13:27 | Reagovat

11: Papaja,
děkuji, zmenšeniny nezpůsobují tolik výčitek svědomí :-)
Akorát koukám na tvůj salát...

14 Terezka Terezka | Web | 19. června 2009 v 13:27 | Reagovat

10: lipetka,
není nic jednoduššího, než jej o víkendu připravit.
Děkuji za komentář.

15 Hana Hana | 27. června 2009 v 19:08 | Reagovat

Terezko,
konečně jsem to pochopila :DD, stačilo si to pořádně a hlavně celé přečíst.
Ale důležitější je to, že jsem se do jahodové dobroty pustila a sklidila obrovský úspěch (ač jsem měla pláty jen 3).
Naservírovala jsem ho dnes našim třem oslavencům---ÁZet a El!

16 Terezka Terezka | Web | 29. června 2009 v 20:11 | Reagovat

15: Hana,
ufff, tak konečně :-)
Jakto, že jsi měla jen tři pláty? Dělala jsi silnější? Věřím, že i tak to byla dobrota...

17 frosting frosting | Web | 27. září 2016 v 20:57 | Reagovat

pujcka do ruky provident rýmařov 8-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama