...Veni, vidi, cookie...

Vepřové ramínko pečené v mléce

29. června 2009 v 20:03 | Terezka |  Maso
Vepřové maso nemusím, nějak mi prostě nevoní, ale v rámci vyváženého jídelníčku jsem se do něj pustila a musím říct, že jsem si nakonec dala i já. Zkuste, uvidíte, že si pochutnáte.

Ingredience:
vepřové maso
plnotučné mléko
sůl
pepř
máslo
cibule
česnek
zakysaná smetana

těstoviny

Postup:

Maso jsem nakrájela na plátky, osolila, opepřila a zprudka opekla na másle s kapkou olivového oleje.
Maso po opečení přendáme na talířek a ve výpeku orestujeme cibuli a česnek, oboje nakrájené na kolečka.
Cibuli přendáme do zapékací misky a na ní položíme opečené plátky masa.
Zalijeme mlékem a vložíme do vyhřáté trouby.
Během pečení maso obracíme, aby bylo pěkně šťavnaté.
Když je maso měkké, vyjmeme jej a v omáčce necháme rozpustit lžíci zakysané smetany.
Kdo chce, může zahustit troškou mouky, já to ale nedělám.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 vecnykritik vecnykritik | E-mail | 29. června 2009 v 23:35 | Reagovat

Vypadá to velice zajímavě a chutně.Akorát jako přílohu bych asi volil něco jiného než vrtule, už kvůli barvě. Možná bych zahrál na Chorvatskou notu a dal k tomu bramborovou kaši. Jedí ji skoro ke všemu a dělají i podobnou úpravu masa. Hrvatské speciality možno ochutnat v nenápadném bistru v Havelské ulici v domě U Radnických, kde se nachází podivná směsice národů. Nelekněte se prostředí a ochutnejte jak Chorvaty tak Bulhary. Za cca 150,- si každý užije.
Dobro došli mili gosti

2 Evik Evik | E-mail | 30. června 2009 v 23:07 | Reagovat

Já dělala něco podobného: http://dolcevita.blog.cz/0901/veprove-maso-dusene-v-mlece
fakt výborné a jednoduché - vřele doporučuji! Příloha byly brambory, ty vrtule mi k tomu taky moc nesedí

3 Terezka Terezka | Web | 1. července 2009 v 7:26 | Reagovat

1: vecnykritik,
Chorvati a Bulhaři za 150,-? A kolik jich tak za tu cenu je? :-)

4 Terezka Terezka | Web | 1. července 2009 v 7:29 | Reagovat

2: Evik,
přílohu, ať si zvolí každý, podle svého gusta. Vrtule byly pro děti a moc si pochutnaly.

5 Hana Hana | 6. července 2009 v 23:29 | Reagovat

Terezko, lahůdka nad jiné, díky. A ty vrtule bezkonkurenční, jinou přílohu si ani neumím představit. Ať si kdo chce co chce říká. I když mám brambory/bramborovou kaši ráda, tady bych si na tom s ní nepochutnala, ani děti nee. Vrtulky se krásně "kópaly" , v té omáčce!

6 Anna Anna | 22. července 2009 v 13:45 | Reagovat

bílá omáčka a těstoviny náhodou jdou k sobě, stačí oživit hrstí petrželky a je to lahoda pro oko i žaludek. Taková jižanská mňamka.

7 Terezka Terezka | E-mail | Web | 22. července 2009 v 20:23 | Reagovat

6: Anna,
přesně tak, podobný recept má ve své knize Marcella Hazan, a to je nějaká jižanka!
Děkuji za komentář.

8 FelixN FelixN | E-mail | Web | 18. ledna 2017 v 13:50 | Reagovat

Máte spoustu zajímavých článků

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama