...Veni, vidi, cookie...

Cheesecake brownies

13. srpna 2009 v 13:13 | Terezka |  Moučníky
Od mého oblíbeného Davida Lebovitze jsem si vypůjčila recept na tento moučník. Dostalo mě to odlehčení hutných brownies smetanovým krém. Zkuste a uvidíte, jeden kousek si i dietáři mohou dovolit. Ale jen k snídani....

Ingredience:

85g másla
115g nasekané hořké čokolády s co nejvíce procenty kakaa (já dala 86%)
130g cukru
2 velká vejce
70g hladké mouky
1 lžíce kakaového prášku
špetka soli
1 lžíce vanilkového extraktu (ten jsem vynechala)
80g čokoládových čoček (mám mléčné, proto jsem dala tak hořkou čokoládu, viz výše)

Smetanový krém:
200g krémového sýra (dala jsem ricottu, Philadelphii jsem nesehnala)
1 žloutek
75g cukru

Postup:

Čtvercovou formu 23cm vysteleme alobalem. Kdo nemá takovou formu (jako já), tak si z alobalu udělá formu a tu posadí do formy a vystele okolo alobalem nebo lilkem zabaleným v alobalu (na baba ganoush), který poslouží jako zarážka. Alobal potřeme trošku máslem, aby se těsto nepřilepilo.
V pánvi nebo větším kastrůlku rozehřejem čokoládu a máslo. Odstavíme z plotny, přidáme cukr a vajíčka a promícháme.
Poté přidáme mouku, kakao, čokoládové čočky a sůl.
Vzniklé těsto rozprostřeme na vymazaný alobal.
V jiné misce smícháme ricottu, žloutek a cukr a vymícháme dohladka.
Vzniklý krém naneseme na čokoládový podklad a kuchyňským nožem nebo špachtlí promícháme a vytvoříme mozaiku.
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 stupňů 35min.
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 viki viki | Web | 13. srpna 2009 v 13:50 | Reagovat

mamma mia! vyzerá to nádherne! po tomto recepte som poškuľovala aj ja... cesto je určite vlhké, žiadna suchá drobivá hmota... vyskúšam cez víkendos. kde sa dajú zohnať tie čokoládové čočky?

2 coco-choc coco-choc | Web | 13. srpna 2009 v 14:02 | Reagovat

Tento "hřích" stojí za komentář:
1) NÁDHERA!
2) Na začátku receptu (hlavně před fotkami) by měl být nápis NEBEZPEČNÉ, a kdo si chce zachovat linii, tak ať dál nekouká :-)
3) Nedokážu si představit, že bych měla dokázat sníst jen jeden kousek - to je nadlidský výkon :-)
4) Nesmím to ukázat příteli, neboť bych musela jít hned péct, ale což o to, ale on by mi to všechno snědl :-)

3 Terezka Terezka | Web | 13. srpna 2009 v 14:07 | Reagovat

1: viki,
jooo, krasne vlacne a vlhke testo s nakyslým krémem (cukru jsem dala do krému míň. Čočky mám z Itálie, 2kg balení. Tuším ale, že v Makru by měli mít. Každopádně se dá místo čoček použít nasekaná čokoláda...

4 Terezka Terezka | Web | 13. srpna 2009 v 14:08 | Reagovat

2: coco-choc,
děkuji za výživný komentář a pochvalu!
Ano, dala jsem si k snídani jeden kousek, protože hubnu :-)
A doufám, že upečete a pak se podělíte o výsledek.

5 Judy Judy | Web | 13. srpna 2009 v 14:48 | Reagovat

Tak toto vypadá úžasně (ovšem jako kažný moučník). Je to zajímavé a lákavé :)

6 Hana Hana | 14. srpna 2009 v 16:47 | Reagovat

ahoj terezko, tak tento cheesecake vypadá úžasně. už startuju auto a vyrážím pro ingredience...
marně ale v seznamu ingrediencí hledám tu mouku - patří tam 70g hladké mouky, jak je uvedeno v originál receptu od Tvého oblíbeného Davida Lebovitze?  

7 Hana Hana | 14. srpna 2009 v 19:44 | Reagovat

1: viki
čoko čočky jsem koupila v tescu.

8 vilemina vilemina | Web | 14. srpna 2009 v 20:59 | Reagovat

Máš cheesecake snad hezčí než originál! To je teda krásný nápad, efektní, přitom jednoduchý. Ano, ještě ta mouka vypadla, jak Hana přede mnou odhalila.
Čočky jsem též někde viděla, buď v Intersparu nebov Kauflandu - ale dám klidně tu čokoládu.

9 Terezka Terezka | Web | 14. srpna 2009 v 22:08 | Reagovat

5: Judy,
děkuji za pochvalu!

10 Terezka Terezka | Web | 14. srpna 2009 v 22:08 | Reagovat

6: Hana,
již jsem do seznamu ingrediencí doplnila, děkuji za upozornění.

11 Terezka Terezka | Web | 14. srpna 2009 v 22:10 | Reagovat

8: vilemina,
děkuji, ale netroufám si posoudit, kdo jej má hezčí. Každý je originál.
Mouku jsem již doplnila. Kdo sleduje fotky, tomu chybějící mouka v seznamu ingrediencí neunikla...

12 Papaja Papaja | Web | 17. srpna 2009 v 19:46 | Reagovat

Všechno se Ti to podařilo báječně, sbíhají se mi sliny. Ale hlavně: máš moc krásné fotky, co voní levandulí!
P.
:-D

13 Terezka Terezka | Web | 18. srpna 2009 v 8:33 | Reagovat

12: Papaja,
děkuji mockrát, od takové fotografky, jako jsi ty, pochvala obzvlášť potěší!

14 schnytlik schnytlik | Web | 19. srpna 2009 v 10:40 | Reagovat

Že já sem vůbec lezu :-) Vypadá to báječně a děsně hříšně. Fotky jsou už s novým aparátkem, že?

15 daisy daisy | 22. srpna 2009 v 14:09 | Reagovat

Přesně takové brownies si dáváme v Radosti FX. Je to šílená dobrota. Vždycky jsme s kamarádkami pátraly po receptu. Nakonec jsem vyzkoušela tento: http://www.joyofbaking.com/barsandsquares/CreamCheeseBrownies.html, ale výše uvedený vypadá ještě líp - vláčněji. Určitě mu moc dlouho neodolám:)

16 sucubus sucubus | Web | 26. srpna 2009 v 14:30 | Reagovat

Juu, tak tohle zrovna bych si dal.

17 Terezka Terezka | Web | 27. srpna 2009 v 8:07 | Reagovat

14: Schnytlik,
jj, je to nový foťák...

18 Terezka Terezka | Web | 27. srpna 2009 v 8:08 | Reagovat

15: daisy,
tak to je pochvala! Děkuji a doufám, že trumfnou nejen Radost, ale i joyofbaking :-) Až vyzkoušíte, dejte vědět.

19 Terezka Terezka | Web | 27. srpna 2009 v 8:09 | Reagovat

16: sucubus,
tak směle do toho...

20 Jana Jana | 27. srpna 2009 v 14:35 | Reagovat

Proč se forma vykládá alobalem? Nestačil by papír na pečení ? Máme rádi krémovou vrstvu. Co kdyby se Ricota nastavila stejným nebo polovičním množstvím tvarohu,mascarpone ap. Nebylo by vše moc "vodnaté ". Díky za odpověď

21 Terezka Terezka | Web | 27. srpna 2009 v 17:58 | Reagovat

20: Jana,
na alobal byste se musela zeptat autora receptu, ale myslím, že s pečícím papírem by to šlo také. Co se týče tvarohu, tak se obávám, že by to dalo krémové náplni nejen kyselejší (tvarohovou) chuť, ale také by se to, podle mě, drobilo. Pokud chcete skutečně krémovou náplň, použijte Philadelphii nebo vyzkoušenou ricottu a držte se originálního postupu.

22 bittersweet bittersweet | Web | 27. prosince 2010 v 19:40 | Reagovat

[20]: Ten alobal se občas používá proto, aby se "buchta" při vyndavání z pekáče netrhla. Pekáč se vystele (dvěmi i třemi vrstvami, aby se nepotrhal přiuchopení) a po okrajích se nechá trochu alobalu navíc, aby jej bylo za co chytit a tak tu buchtu vyndat. Ale podobně se dá použít i pečící papír

23 Lucia Lucia | 16. ledna 2012 v 13:37 | Reagovat

Je to vyborny brownie, ale už ho nebudem nikdy piect:( zjedla som ho skoro cely sama:(

24 Terezka Terezka | Web | 17. ledna 2012 v 8:36 | Reagovat

23: Lucia,
:-)))

25 Sarah Sarah | 26. listopadu 2013 v 12:16 | Reagovat

Nedělá mi problém toto sníst sama. :)))))) :D

26 ared ared | Web | 17. srpna 2015 v 15:24 | Reagovat

Cd key call of juarez O_O

27 chronologist chronologist | Web | 28. září 2016 v 1:18 | Reagovat

smlouva o vrácení půjčky :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama