...Veni, vidi, cookie...

Plněné papriky podruhé

2. srpna 2009 v 8:59 | Terezka |  Maso
Vděčná letní kombinace paprik a mletého masa. Tentokrát žádné restování, jak tomu bylo v receptu na plněné kapie, který jsem dělala skoro před rokem, takže naprosto ideální jídlo do horkých dnů, které nás právě zužují.

Recept vytahuji z archivního šuplíku, protože teď sice vařím, ale jsem ráda, že jsem ráda, takže až se dostanu z toho nejhoršího, zase něco pěkného vymyslím. Doufám.

Ingredience:
kalifornské papriky
hovězí mleté maso
vajíčko
čerstvé špenátové listy
tvrdý sýr
hořčice
dvě lžíce strouhanky
česnek
sůl
pepř
koření dle chuti

rajčata
passata
jarní cibulka

Postup:

V míse smícháme (nejlépe rukou) všechny ingredience na náplň, kromě sýra a dáme na půl hodiny odpočinout, přikryté fólií, do lednice.
Po odpočinutí zapracujeme do masa sýr na kostičky (kdyby byl v lednici společně s masem, tak by natáhl vlhost a zbytečně by byl rozmočený).
Mezitím, co maso odpočívalo v lednici jsem si na trošce oleje orestovala jarní cibulku, přidala rajčata a passatu a nechala trošku povařit, společně s česnekem, solí a špetkou oregana.
Teď už stačí jen naplnit semínek zbavené papriky masem a přiklopit pokličkou se šťopkou a posadit do rajčatové omáčky, do které jsem ještě nasypala čubricu a položila celou skořici.
Pekla jsem přikryté alobalem, nakonec jsem posledních 10min pekla jen tak.
Podávala jsem dětem s rýží, já jedla papriky jen tak, s rajčatovou omáčkou a kouskem bagety.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 wtwt wtwt | 2. srpna 2009 v 9:05 | Reagovat

TAHLE PIČA TI UKRADLA DESING!!!
http://karinka28.blog.cz/

2 Esmeralda Esmeralda | Web | 2. srpna 2009 v 9:09 | Reagovat

Ahoj dáš mi prosím tady ve finále SONP http://chris-m.blog.cz/0907/3-kolo-sonp-alias-finale hlas pro Esmeraldu kdykoliv oplatím tak prosíííím hlásni.A sry za reklamu.

3 coco-choc coco-choc | Web | 2. srpna 2009 v 9:28 | Reagovat

Koukám, že některé komentáře jsou mimo mísu :-( Vůbec bych neřekla, že tomuto pokrmu chybí fantazie. Klasika jako základ a špenát se sýrem jako skvělé oživení. O zdravá rajčatová omáčka jako bonus. Skvělé!

4 Judy Judy | Web | 2. srpna 2009 v 10:13 | Reagovat

Já tedy papriky nemusím, ale tady je radost podívat :)

5 vilemina vilemina | E-mail | Web | 2. srpna 2009 v 10:55 | Reagovat

Rajčatová omáčka je krásně nafocená! Ostatně dobré to taky bude.

6 Ami Ami | Web | 2. srpna 2009 v 11:23 | Reagovat

Jůů.To vypadá fakt chutně.Možná že doma i občas něco vykuschtím :)

7 Terezka Terezka | Web | 2. srpna 2009 v 12:24 | Reagovat

3: coco-choc,
díky za komentář, je to lehká letní dobrota.
Ty spamy budu mazat, no...

8 Terezka Terezka | Web | 2. srpna 2009 v 12:24 | Reagovat

4: Judy,
papriky masu poskytnou pěkný kabátek. Pokud papriky nemáte ráda, klidně je odstraňte, poslouží Vám jen jako nádoba na pečení masa.
Díky za komentář.

9 Terezka Terezka | Web | 2. srpna 2009 v 12:25 | Reagovat

5: vilemina,
díky za pochvalu, dobré to opravdu je.

10 Terezka Terezka | Web | 2. srpna 2009 v 12:25 | Reagovat

6: Ami,
podle podrobného návodu a v doprovodu fotek si myslím, že není co zkazit.
Díky za komentář a ať chutná.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama