...Veni, vidi, cookie...

Waldorfské krůtí

30. září 2009 v 12:46 | Terezka |  Maso
Mám moc ráda salát Waldorf. Proč se nenechat inspirovat touto pochoutkou a nepřipravit si tak výborně chutnající nedělní oběd?

Ingredience:
krůtí křídla
cibule
česnek
ořechový olej
řapíkatý celer
hroznové víno
kyselejší jablka

Postup:

Krůtí maso jsem den předem naložila do směsi cibule a česneku a nechala společně s ořechovým olejem marinovat.
Pekáček jsem vyložila pečícím papírem, pokladla cibulí a česnekem, na které jsem položila maso, které jsem osolila a zasypala nadrobno pokrájeným, vláken zbaveným, řapíkatým celerem, jablky a vypeckovaným hroznovým vínem.
Ve vyhřáté troubě jsem pekla na 200 stupňů asi hodinu a půl.
Jako přílohu jsem podávala kaši z dýně hokkaidó se smetanou.
Kdo chce, může ještě posypat ořechy, ale aroma oleje dokonale křupavé kousky nahradilo.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Papaja Papaja | Web | 30. září 2009 v 13:12 | Reagovat

Hmmm, to se mi moc zamlouvá. Dýňově-oranžová se začíná rozmáhat, tak se máme na co těšit. A z olivového mlýna ve Francii jsem si dovezla olej z lískových oříšků a z vlašáků. Tak jeden z nich asi budu muset otevřít :-)))
P.

2 schnytlik schnytlik | Web | 30. září 2009 v 15:06 | Reagovat

Terezko, to nevypadá vůbec špatně! Zrovna se mi tu válí bezprizorní řapíkatý celer........

3 Terezka Terezka | Web | 30. září 2009 v 16:10 | Reagovat

1: Papaja,
jo, s dýňovou kaší to bylo luxusní, hlavně to je hned hotové! Otevři, stojí to za to. Já si ho liju na salát, ale teď mám i ořechový ocet, tak to střídám. Salátová sezona ale končí, tak budu muset polívat polívky dýňovým olejem, alespoň do jara :-)

4 Terezka Terezka | Web | 30. září 2009 v 16:11 | Reagovat

2: schnytlik,
taková blbost a jak dobře to chutná :-)
bezprizornímu celeru ukaž, kdo je v kuchyni vůdce! :-)

5 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 30. září 2009 v 16:49 | Reagovat

Terezko, asi k tobě půjdu na stravu :-) Podzimní, nápadité, chutné a dietní. Něco takového po své gurmánsky zaměřené dovolené potřebuji :-)
Jestli celer do dnešních dnů lelkoval v mém skleníku, teď už nebude. Mám s ním velké plány.

P.S.
Jinak posílám velký pozdrav a dětem 2x pusu ;-)

6 Terezka Terezka | Web | 30. září 2009 v 19:16 | Reagovat

5: DolceVita,
klidně se stavte, až pojedete s Edou do Prahy nebo ty sama, budu ráda. Dietnější by to bylo se stehny, ale já jsem kůži vypreparovala a nakonec jsem v podstatě okousala kosti :-) ta zelenina má parádní chuť, druhý den jsem si ji dala s gnocchi a 2 lžícemi zakysané smetany. Paráda!

7 Mandarinka Mandarinka | 1. října 2009 v 12:01 | Reagovat

Ale to vypadá hodně dobře! Muselo to chutnat náramně.
:-)

8 toffo toffo | 6. října 2009 v 6:18 | Reagovat

Tak to já se zase musím vydat na nákupy. Řapíkatý celer v "našemsupermarketunejdražšímvestředníevropě" jsem řapíkatý celer neviděla ani jedenkrát. Za jediné ze sortimentu ovoce-zelenina je můžu pochválit jen za neustálou zásobu lilků. A čínského zelí :-). S oleji jsem také out. Budu se muset vydat do Prahy a místo podzimního outfitu sehnat podzimní gastronomické perly. :-)  

9 Terezka Terezka | Web | 7. října 2009 v 12:11 | Reagovat

8: toffo,
já na řapíkatý celer naráží stále v HyperAlbertu, určitě jej najdeš i v Tescu, pokud máš nějaké poblíž. S oleji se také již dá potkat ve výše uvedených obchodech, já mám tedy dýňový z Rakouska, takže pokud bude nějaký výlet za hranice, suvenýry jsou jasné :-) alespoň tak to dělám já :-)

10 Hana Hana | 18. října 2009 v 14:36 | Reagovat

Terezko, naprosto úžasné. Chutnalo moc všem, holky se olizovaly až za ušima, jak se u nás říká! Určitě brzy zopakuju. Díky!!! :)

11 Terezka Terezka | Web | 18. října 2009 v 15:13 | Reagovat

10: Hana,
to mě těší...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama