...Veni, vidi, cookie...

Quiche s dýní a špenátem

18. října 2009 v 11:13 | Terezka |  Quiche a slané koláče
Stále jedeme na dýňové vlně...
Do halloweenského šílenství se nezapojuji, takže do té doby musí všechny dýně z dohledu. Tady máte další nápad, kam s nimi...

Ingredience
těsto:
cca 220g celozrnné mouky
1 vejce
120g másla
sůl

libová anglická slanina
česnek
špenát
cibule
dýně
2 vejce
smetana
parmazán

Postup:

Mouku promneme s máslem, přidáme vejce a špetku soli a vypracujeme těsto, které dáme do lednice odpočinout.
Vyválíme, přeneseme do formy, propícháme vidličkou a dáme do vyhřáté trouby předpéct.
Dýni nakrájíme na kostičky a dáme na zesklovatělou cibulku. Mírně osolíme a necháme dusit tak, aby byla al dente. Vidličkou lehce rozmačkáme.
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme na rozehřátou pánev a společně s natenko pokrájenými česnekem orestujeme. Přidáme špenát a necháme lehce zavadnout.
Do pánvičky vyklepneme vajíčka, zalijeme smetanou, zamícháme a odstavíme z plotýnky.
Na předpečený korpus naneseme dýni a pěkně urovnáme.
Zalijeme připraveným špenátem se smetanou a vajíčky.
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova. Chvilku před koncem pečení posypeme parmazánem a dáme ještě na chvilku do trouby.
Před krájením nechte quiche chvilku vychladnout, aby Vám šel pěkně naporcovat.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 coco-choc coco-choc | Web | 18. října 2009 v 11:20 | Reagovat

Tak to bude lahoda :-). Hned bych si dala kousek (samozřejmě bez slaniny :-))). Ale předpokládám, že nezbyl. Těším se na další dýňové "peripetie".

2 schnytlik schnytlik | Web | 18. října 2009 v 12:33 | Reagovat

Móóóóóc pěkný.
Tak ten dáme příště, ale po dýňovém víkendu si dáme dvca, tři dny pauzičku ;-)

3 Dv Dv | 18. října 2009 v 13:38 | Reagovat

tak tohle upeču!ještě mám taky tři dýně na balkoně..

4 Hana Hana | 18. října 2009 v 15:11 | Reagovat

Terezko, já ty Tvé receptíky nestíhám ani realizovat. Quiche vypadá jako lahůdka, ale já jsem z těch, co dýně na Halloween vyřezávají :)

5 Madla Madla | E-mail | Web | 19. října 2009 v 8:41 | Reagovat

Tak tenhle quiche vypadá naprosto luxusně. velice zajímavá kombinace surovin - a to nejen barevně :-) Asi překonám svou averzi k dýním, protože tohle prostě svádí...

6 toffo toffo | Web | 19. října 2009 v 20:21 | Reagovat

Tak mám doma svojí první dýni. Koupil jí můj muž, má 10 kilo a myslím, že je to dýně obří. Nevím, jak bude použitelná, každopádně usuším semínka a z vršku budu ořezávat a experimentovat. Když se nepodaří, budeme mít na balkoně extra bubáka :-).

7 marmeláda marmeláda | E-mail | Web | 6. prosince 2009 v 14:20 | Reagovat

To vypadá skvěle. Hokaido na mě čeká ve spíži, asi tenhle recept bude na pořadu příští týden.

8 Jiřík Jiřík | 28. ledna 2013 v 13:11 | Reagovat

Né, že bych se vyznal v kiších :D, ale   <a href="http://www.tradicnirecepty.cz/chutovky/recept-francouzsky-quiche-kis/">tenhle</a> jsem vařil a je to v podstatě první věc, co jsem kdy pekl

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama