...Veni, vidi, cookie...

Malá bulghurová vzpomínka na léto

11. listopadu 2009 v 7:09 | Terezka |  Zelenina
Lepší je na podzim vzpomínat na léto, než se na něj v zimě těšit. To jsem vymyslela sama!
Vysvětlení: Na podzim se dají krásně zpracovat plodiny, které máme z léta uchované, ale nejde si v lednu koupit jahody a představovat si červen. Ta chuť tam prostě NENÍ. K pojídání si můžeme pustit následující hit. Má nejlepší choreografii, skutečně doporučuji!


Ingredience:
bulghur
cibule
olej
2 červené kapie
lilek
cizrna
šťáva z půlky citrónu
zeleninový vývar

Postup:

Na kostičky pokrájenou a zesklovatělou cibulku přidáme bulghur, promícháme a stejně jako u risotta necháme pěkně jednotlivá zrníčka obalit tukem. Jedná se o můj výmysl, nikde jinde jsem takový postup neviděla.
Kapii, opečenou dočerna v troubě a v mikroténovém pytlíku zpocenou, jsem oloupala a nakrájela na kostičky. Přidala k bulghuru a zalila vývarem. Vývaru je potřeba dvojnásobné množství, než je hmotnost bulghuru.
Stačí nechat projít varem a pak odstavit, aby se vývar vsákl. V troubě mezitím ogrilujeme na plátky pokrájený lilek, lehce zakapaný olejem.
Hotová kolečka lilku pokrájíme na kostičky, nasypeme k bulghuru s paprikou a společně s cizrnou promícháme.
Před podáváním zakapeme citrónovou šťávou a případně dosolíme.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 coco-choc coco-choc | Web | 11. listopadu 2009 v 7:34 | Reagovat

Tohle je bašta přesně podle mého gusta, což se o písničce říci nedá :-)))). Bulgur a ostatní obiloviny mám moc ráda a v této podobě bude rozhodně mňamózní :-)

2 Madla Madla | Web | 11. listopadu 2009 v 8:13 | Reagovat

vypadá to úžasně,a to nejen vzhledově :-) Takto naaranžované bych si to dovedla představit i v nějaké luxusní restauraci. Bulgurt i cizrnu mám moc ráda, jen tu cizrnu si musím ještě pár měsíců odepřít :-(

3 Terezka Terezka | Web | 11. listopadu 2009 v 8:26 | Reagovat

1: coco-choc,
ta písnička pro pobavení..Díky za pochvalu.

4 Terezka Terezka | Web | 11. listopadu 2009 v 8:27 | Reagovat

2: Madla,
tak to mám radost, tím pádem se můžu cítit jako v luxusní restauraci :-)
Té cizrny bych se nebála, není jí tam zase tolik...

5 toffo toffo | Web | 11. listopadu 2009 v 8:56 | Reagovat

Foto č. 4 a č. 5 - fantastický makro. Tleskám.
Recept taktéž.

6 Naďa Naďa | E-mail | Web | 11. listopadu 2009 v 11:55 | Reagovat

Hele, osmdesátá léta se vyznačovala šíleným vkusem i ve světě:
http://www.youtube.com/watch?v=As9kUIB-KMM

7 Bajushka Bajushka | Web | 11. listopadu 2009 v 18:31 | Reagovat

Vypadá to moc dobře....a ty fotky jsou vážně povedené

8 Terezka Terezka | Web | 11. listopadu 2009 v 21:04 | Reagovat

5: toffo,
mockrát děkuju, takové chvály...Mám radost, že se líbí

9 Terezka Terezka | Web | 11. listopadu 2009 v 21:05 | Reagovat

6: Naďa,
to jsem v životě neviděla! Strašný! ale ty šaty s MickeyMousem bych brala :-)

10 Terezka Terezka | Web | 11. listopadu 2009 v 21:06 | Reagovat

7: Bajushka,
děkuji za návštěvu a za pochvalu.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama