...Veni, vidi, cookie...

Minestrone

9. listopadu 2009 v 6:05 | Terezka |  Polévky
Receptů na Minestrone existuje podle mě stejný počet jako na chili con carne či ragú bolognese.
Ať si, kdo chce, co chce říká, já dělám tuto polévku nejraději na podzim, v létě na teplé vůbec nemám chuť. Letošní premiérová minestrone se na stole objevila v doprovodu prvního letošního sněhu. Největší vychytávka je vložení parmazánové kůrky do polévky, ta chuť je pak nenapodobitelná. Bohužel jsem teď kůrku neměla, ale i tak byla luxusní.

Ingredience:
pórek
hrášek
dýně
celer
mrkev
petržel
cibule
špenát
tyrolský speck (může být i anglická slanina)
petrželka
sůl, pepř
parmazán


Postup:

Na trošce oleje opečeme speck, na něm zesklovatíme cibuli a necháme rozvonět.
K tomuto základu nakrájíme na kostky dýni, petržel, celer, mrkev a společně s na kolečka pokrájeným pórkem, hráškem a natrhanými listy špenátu chvilku restujeme.
Zalijeme vývarem (použila jsem zeleninový), přidáme fazole a posekanou petrželku. Osolíme, opepříme a necháme vařit.
Když je zelenina al dente, přisypeme do hrnce těstoviny (já jsem si nalámala buccPodáatini) a oloupaná a semínek zbavená rajčata.
Počkáme, až těstoviny změkknou a odstavíme z plotýnky.
Podáváme posypané parmazánem a lehce zakápnuté olivovým olejem.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 coco-choc coco-choc | Web | 9. listopadu 2009 v 7:26 | Reagovat

Minestrone, tak to je kapitola sama pro sebe. Co kuchař, to jiný recept. Já mám minestrone spojenou s kuchařským snažením mého přítele - minestrone totiž bylo první "náročnější" jídlo, které mi uvařil. Bohužel polévka byla příšerná - některá zelenina nedovařená, těstoviny rozvařené a halda nádobí okolo, a přesto mi moc chutnala - byla přeci z lásky :-).

2 Madla Madla | Web | 9. listopadu 2009 v 13:36 | Reagovat

Nejprve musím pcovhálit nádherné fotky. Ale i samotný recept stojí za povšimnutí, vypadá moc lákavě a naprosto se hodí do upršených a sychravých dnů podzimu.I když já minestronu kvůli fazolím nemůžu :-( No, tak se budu aspoň pást pohledem :-)

3 schnytlik schnytlik | Web | 9. listopadu 2009 v 19:03 | Reagovat

Na zahřátí optimální :)

4 Terezka Terezka | Web | 9. listopadu 2009 v 20:24 | Reagovat

2: Madla,
děkuji za pochvalu. Myslím, že když vynecháš fazole, tak se nic nestane...

5 Terezka Terezka | Web | 9. listopadu 2009 v 20:25 | Reagovat

3: Schnytlik,
přesně!

6 toffo toffo | Web | 9. listopadu 2009 v 20:29 | Reagovat

Já do své minestrone přidala naposledy lilek - vždy před tím mi ho bylo líto, jen tak ho uvařit v polévce. Ale jeho specifická chuť se neztratila ani v polévce, naopak jí výrazně pozvedla. Tu parmazánová kůrka by se mi taky hodila.

7 Vladic Vladic | E-mail | 23. listopadu 2009 v 11:49 | Reagovat

No vypada to lakave, jen nemuzu prijit na to jak se od sebe lisi ingredience č.2 a č.8 a č.6 a č.11? Neboli to maji byt nejake zvlastni druhy hrasku a petrzelky?
Diky.

8 Terezka Terezka | Web | 23. listopadu 2009 v 19:55 | Reagovat

7: Vladic,
děkuji za upozornění. Hrášek mi tam skočil dvakrát, již jsem v textu opravila. Co se týká druhé narážky, jedná se o petržel (kořenová) a petrželku (nať).

9 vintage prom dresses vintage prom dresses | E-mail | Web | 14. ledna 2013 v 3:48 | Reagovat

This website has a lot of extremely helpful info on it. Cheers for sharing it with me!
http://www.askdresses.org

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama