





Tak takové roládky bych si hned dala. vypadají úžasně. Stejně dokonale jako příloha také mám poslední dobou pocit, že zvláště s kuřecím masem to jde z kopce. Zdá se mi takové blátivé a přesně jako jsi pdotkla se mi občas zdá, že je kuře zkřížené s prasetem. Občas toho mívám v koši víc než na pekáči
A v našem malém městečku bohužel na maso v bio kvalitě nenarazím
dokonce tu není k sehnání ani dýně...ale čtyři řezníci se tu uživí s přehledem. No nic, jen jsem si musela postěžovat.
1: coco-choc,
ano, je to tak, ale neřekla bych, že vždy si za kvalitu musíme připlatit. Chce to prostě vědět, kam jít. Což ale nebývá u některých potravin zrovna snadné
Ano, jsou to hranolky z butternut dýně.
2: Madla,
romanesco mi moc chutná, navíc vypadá jak z podmořského světa.
Mně se při zpracovávání kuřete zvedá žaludek, toho sádla tam, to není normální. Navíc jej nekupuji kvůli dětem, já tomu prostě nevěřím. Dobré je i selské kuře, když bys na něj u vás narazila, tak vyzkoušej.
Uf, počet řezníků jasně vypovídá o tom, že nejlepší zelenina je pro velkou část naší populace prase.
[4]: Tak se snažím vzpomínat na dětství, když babičky kuchaly drůbež. (Jako malá jsem to sledovala jako kino. Možná se to někomu bude zdát nevhodné, ale pamatuji si, jak babička prala vnitřnosti, žaludek - a vysvětlovala mi, proč je plný písku - dříve to patřilo k životu a jako dítěti mi to nepřišlo nijak divné. To spíše teď bych s tím měla problém.)Tučná byla měřena podle "sádla" uloženého podél stehen. Myslím, že to zůstalo tak nastejno, jedna z babiček si to i pochvalovala. Možná mělo maso jinou barvu oproti nynějším porcelánově bílým. Ale už si to přesně nevybavuju. Abych se měla k dílu jako moje babičky, to ne. Zvládnu s vypětím sil kapra. Jednou na vánoce
.
Thanks for the article. Blogging is replacing main stream news for many people.
Prosté a přitom luxusní
. Řekla bych, že dnes už není kvalita potravin, co bývala. Člověk si musí dávat velký pozor, aby koupil pravé máslo, sýr, kde je opravdu mléko, čokoládu, kde je pravé kakao a dalo by se pokračovat do nekonečna. A maso? Kapitola sama pro sebe. Pokud chceme kvalitu, musíme za ni draze zaplatit. Ale co dělat? Přeci nebudu podporovat velkochovatele slepiček z "koncentráků"
!
? A romanesco jako příloha se mi moc líbí.
PS: v závitcích je dýně, že jo