...Veni, vidi, cookie...

Stehenní roláda se špenátem a překvapením

20. listopadu 2009 v 12:29 | Terezka |  Maso
Kde jsou ty doby, kdy kuře pečené s troškou másla, vařenými bramborami a švestkovým kompotem bývalo k nedělnímu obědu...
Což o to, ty brambory a domácí švestkový kompot si dopřeji, ale to kuře už není, co bývalo. Nevím, jak Vy, ale já mám dost problém vůbec při čištění masa, které je tak prorostlé tukem, že to vypadá, jako by se snad slepice někde za kurníkem zapomněla s vepřem.
Když už kuře, tak selské, ještě lépe bio.

Ingredience:

2 kuřecí stehna v bio kvalitě
čerstvý špenát
mozzarella
sůl, pepř
máslo


Postup:

Kuřecí stehna vykostíme, vyšší maso rozřízneme tak, aby jsme měli pěkný plátek (kdo chce, naklepe, já neklepu), osolíme a položíme na potravinovou fólii. Na maso položíme omytý a řapíků zbavený špenát a na plátky nakrájenou mozzarellu.
Pomocí fólie zabalíme a poté ještě pro jistotu (neumětelsko-amatérsky v mém případě) zavážeme.
V pánvičce, kterou pak můžeme dát do trouby, rozpustíme máslo a rolády na něm opečeme dozlatova.
S pánví dáme do vyhřáté trouby ještě na 15min a přiklopíme. Než nachystáme přílohu, zabalíme do alobalu a necháme odpočinout.
Příloha se jen uvařila v páře, takže nezbývá nic jiného, než sundat z masa nitky a podávat.
A copak, že je to žluté uvnitř?
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 20. listopadu 2009 v 13:00 | Reagovat

Prosté a přitom luxusní :-). Řekla bych, že dnes už není kvalita potravin, co bývala. Člověk si musí dávat velký pozor, aby koupil pravé máslo, sýr, kde je opravdu mléko, čokoládu, kde je pravé kakao a dalo by se pokračovat do nekonečna. A maso? Kapitola sama pro sebe.  Pokud chceme kvalitu, musíme za ni draze zaplatit. Ale co dělat? Přeci nebudu podporovat velkochovatele  slepiček z "koncentráků" :-(!
PS: v závitcích je dýně, že jo :-)? A romanesco jako příloha se mi moc líbí.  

2 Madla Madla | Web | 20. listopadu 2009 v 16:26 | Reagovat

Tak takové roládky bych si hned dala. vypadají úžasně. Stejně dokonale jako příloha :-) také mám poslední dobou pocit, že zvláště s kuřecím masem to jde z kopce. Zdá se mi takové blátivé a přesně jako jsi pdotkla se mi občas zdá, že je kuře zkřížené s prasetem. Občas toho mívám v koši víc než na pekáči :-( A v našem malém městečku bohužel na maso v bio kvalitě nenarazím :-( dokonce tu není k sehnání ani dýně...ale čtyři řezníci se tu uživí s přehledem. No nic, jen jsem si musela postěžovat.

3 Terezka Terezka | Web | 20. listopadu 2009 v 22:47 | Reagovat

1: coco-choc,
ano, je to tak, ale neřekla bych, že vždy si za kvalitu musíme připlatit. Chce to prostě vědět, kam jít. Což ale nebývá u některých potravin zrovna snadné :-(
Ano, jsou to hranolky z butternut dýně.

4 Terezka Terezka | Web | 20. listopadu 2009 v 22:50 | Reagovat

2: Madla,
romanesco mi moc chutná, navíc vypadá jak z podmořského světa.
Mně se při zpracovávání kuřete zvedá žaludek, toho sádla tam, to není normální. Navíc jej nekupuji kvůli dětem, já tomu prostě nevěřím. Dobré je i selské kuře, když bys na něj u vás narazila, tak vyzkoušej.
Uf, počet řezníků jasně vypovídá o tom, že nejlepší zelenina je pro velkou část naší populace prase.

5 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 21. listopadu 2009 v 13:30 | Reagovat

[3]: Tak to si nechám poradit... :-)

6 toffo toffo | Web | 24. listopadu 2009 v 20:45 | Reagovat

[4]: Tak se snažím vzpomínat na dětství, když babičky kuchaly drůbež. (Jako malá jsem to sledovala jako kino. Možná se to někomu bude zdát nevhodné, ale pamatuji si, jak babička prala vnitřnosti, žaludek - a vysvětlovala mi, proč je plný písku - dříve to patřilo k životu a jako dítěti mi to nepřišlo nijak divné. To spíše teď bych s tím měla problém.)Tučná byla měřena podle "sádla" uloženého podél stehen.  Myslím, že to zůstalo tak nastejno, jedna z babiček si to i pochvalovala. Možná mělo maso jinou barvu oproti nynějším porcelánově bílým. Ale už si to přesně nevybavuju. :-) Abych se měla k dílu jako moje babičky, to ne. Zvládnu s vypětím sil kapra. Jednou na vánoce :-).

7 spam spam | E-mail | Web | 2. ledna 2010 v 21:03 | Reagovat

Thanks for the article. Blogging is replacing main stream news for many people.

8 toffo toffo | Web | 15. ledna 2012 v 0:53 | Reagovat

Teprve dnes dovedu ocenit tu zelenou přílohu.

9 Terezka Terezka | Web | 16. ledna 2012 v 15:15 | Reagovat

8: toffo,
tak, lepší pozdě, než nikdy, ne? :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama