...Veni, vidi, cookie...

Těstoviny a co dům dal

5. února 2010 v 13:24 | Terezka |  Těstoviny
Schválně jsem tento článek nazvala tak, jak jsem jej nazvala. Ano, fantazii se meze nekladou, ale v jistých případech jsou zvolené kombinace, minimálně, hodny pozastavení se.
Přiznám se k jedné své úchylce. Občas si někde prolistuji časopis typu Pošli recept!, šmíruji nákupní vozíky a nestačím se divit, co všechno se dá koupit a podívám se na něco, co bych nikdy nedovedla snad ani uvařit.
Nechci se do nikoho navážet, každý má jiné chutě a preference, posuzuji to prostě podle svého subjektivního hlediska. Když například vařím těstoviny s boloňským ragú, tak jej prostě vařím tak, jak se vařit má (M. Hazan, Culinaria Itálie...).
Shrnutí: i když je v lednici a spíži pár věcí, dá se z toho vytvořit chutné a dobře vypadající jídlo.

Ingredience:
prosciutto (nebo schwarzwaldská šunka)
nakládaná artyčoková srdíčka
sušená rajčata s mořskou solí
cherry rajčata
polníček

těstoviny dle chuti, já buccatini

Postup:

Na trošce olivového oleje jsem nechala orestovat stroužek česneku, přidala nakrájené prosciutto, pokrájená sušená rajčata a nakrájené artyčoky.
Vše jsem orestovala, přidala rozpůlená cherry rajčata a nechala je změknout.
Přidala jsem trošku vody, ve které se vařily těstoviny, prohodila s polníčkem a odstavila z plotýnky.
Uvařené těstoviny už jen stačí promíchat se vzniklou omáčkou a oběd je za 10min na stole.
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Schnytlik Schnytlik | Web | 5. února 2010 v 19:05 | Reagovat

Tvoje testoviny vypadaji vice nez lakave. Akorat mi na ne zasla chut po te, co jsem rozklikla ty odkazy. Proc mi to delas?

2 Madla Madla | Web | 6. února 2010 v 7:26 | Reagovat

musím souhlasit se Schnytlíkem, tvoje těstoviny jsou úžasné, vymakané a voňavé, ale ty odkazy mi vzaly veškerou chuť k jídlu. A to právě snídám...:-(

3 Terezka Terezka | Web | 6. února 2010 v 11:08 | Reagovat

1. Schnytlik,
dekuju ti, draha moja! bud rada, ze jsem tam dala PRO ILUSTRACI jen ty "lepsi". Kdyz jsem obrazky hledala, tak jsem mela co delat, abych ...
P.S. OT: to be continued via skype :)

4 Terezka Terezka | Web | 6. února 2010 v 11:10 | Reagovat

2: Madla,
dekuji  mockrat, presne takove byly. Pekne al dente, lehce obalene v sosiku a prolozene samymi dobrymi vecmi.
Co se tyce snidane, ja se pred psanim clanku radsi nenajedla :)
Prusvih je, ze testoviny je jen jedna z milionu veci, muzeme se bavit o rizotu, salatech, sekane atd. atd...

5 Marcela Marcela | Web | 7. února 2010 v 19:31 | Reagovat

To vypadá fakt úžasně, mňam!

6 olinka olinka | Web | 7. února 2010 v 23:01 | Reagovat

Taky si často dělám takovéto jednoduché těstovinky, sušená rajčata ať už v oleji či bez oleje doma vždy najdu :-)) jen minule jsem na 1 porci rozmačkala 2 ančovičky + solená voda na špagety a parmazán a stejně to bylo jen o trošičku míň slané než přesolené, to mě teda naštvalo :-/

7 sams12 sams12 | 20. února 2010 v 11:46 | Reagovat

heske blog podivej se na mujwww.sams12.blog.cz

8 Joina Joina | Web | 26. září 2014 v 16:48 | Reagovat

Tak to jsem si mohla včera udělat na oběd, pořád jsem si říkala co bych si mohla dat s těstovinama a tady mám i dobrý recet :)

9 Liby Liby | 1. července 2015 v 11:14 | Reagovat

Mnoho receptů na těstoviny:

http://www.ukazjakvaris.cz/recipe-type/testoviny-recepty/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama