...Veni, vidi, cookie...

The Daring Bakers: February - Crackers

27. února 2013 v 14:21 | Terezka |  The Daring Bakers
Měsíc se s měsícem sešel a nastal čas na další výzvu. Zatím mi to vychází vždy na nějakou sešlost, takže nepeču "jen tak". Lednové plněné perníčky posloužily jako doprovod posledního vánočního nadělování a dnešní pečení se pojí s oslavou 1. narozenin.
V únoru padla volba na slané pečení, které hostila Sarah z blogu All Our Fingers in the Pie a naším úkolem bylo upéct krekry nebo suchary (volně přeloženo z anglického Crisp Flatbreads and Crackers).
Vybrala jsem si krekry, které budu servírovat společně s dalšími pochoutkami na blížící se oslavě.
Pro recept jsem sáhla do Klasické italské kuchyně od Marcelly Hazan a říkám Vám, že ne naposledy.
Na těsto budeme potřebovat:
2 velká vejce
1 a 1/2 hrnku hladké mouky
1/4 hrnku oleje
1 a 1/2 lžičky soli
2 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
Rozšlehané vejce, ze kterého odebereme půl lžíce na pozdější potření vykrájených krekrů, mouku, olej, prášek do pečiva a sůl promícháme vařečkou nejprve v míse.

Následně na lehce pomoučené pracovní desce zpracujeme ve vláčné těsto, které necháme odpočinout 30min při pokojové teplotě dokonale zabalené do potravinové fólie.
Já jsem si základní těsto rozdělila na tři části. Jednu jsem nechala v původní podobě, druhou jsem obohatila o pažitku a do třetí jsem zapracovala nahrubo mleté vlašské ořechy.
Odpočinuté těsto vyválíme na pomoučené pracovní desce a vykrájíme libovolné tvary, které následně pomažeme odloženým vajíčkem.


V předehřáté troubě na 190 stupňů upečeme 12 minut.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Schnytlik Schnytlik | Web | 27. února 2013 v 15:26 | Reagovat

Pekne, vypadaji jako pernicky :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama