...Veni, vidi, cookie...

Salát z Jiřáku

11. července 2013 v 21:01 | Terezka |  Zelenina
Aby to nevypadalo, že se doma živíme jen výsledky výzev Odvážných pekařů, tak si Vás dovolím inspirovat salátem, který, téměř celý, vznikl z úlovků na Farmářském trhu na nám. Jiřího z Poděbrad. Už se na nás valí konečně letní zelenina, tak by byla škoda toho nevyužít, za chvíli tu máme zase dýně...

Ingredience:
římský salát
mladé lístky červené řepy
3 malé červené řepy
1 malá žlutá cuketa
1 malá zelená cuketa
2 tenčí mrkve
nasucho opražená slunečnicová semínka
trocha oleje na opečení cuket a řepy
bazalka
sůl

Postup:

Jako první si důkladně omyjeme listy červené řepy, větší otrháme z řapíků a schováme na zítra, malé jen potrháme na cca polovinu a odložíme. List po listu umyjeme i římský salát, odstředíme, jak umíme, tzn. kdo má, použije odstředivku na salát, kdo nemá, zabalí listy do utěrky a na balkóně udělá svižnými krouživými pohyby ramenního kloubu salátu centrifugu.
Mrkev oškrábeme a škrabkou na brambory vytvoříme stužky.
Nasucho na pánvi opražíme slunečnicová semínka, vyjmeme z pánve a pánev použijeme na zeleninu.
Cuketu nakrájíme na tenká kolečka a na trošce oleje opečeme z obou stran, přesypeme na talířek a osolíme.
Stejně tak opečeme i červenou řepu nakrájenou na tenká kolečka, to trvá o trošku déle, cuketa je razdva.

Do velké mísy dáme natrhaný římský salát, lístky červené řepy, natrhané lístky bazalky z balkónu, mrkev, slunečnicová semínka a opečenou řepu s cuketou.
Zalijeme dresingem složeným ze 3 dílů oleje, 1 dílu octa a 2 lžiček medu. Všechny ingredience dáme do malé uzavíratelné skleničky a protřepeme.
Vzniklou emulzi nalijeme na salát a promícháme.

Doplníme nasucho opečeným chlebem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Madla Madla | Web | 22. července 2013 v 19:51 | Reagovat

To je sexy mlsný salát! Hned bych si dala... :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama