...Veni, vidi, cookie...

Pasta alla norma

19. srpna 2013 v 13:12 | Terezka |  Těstoviny
Vysloveně letní lehké těstoviny nesmí chybět, když už se to tu hemží samými sezónními koláči. Nestačím dávat všechny recepty, takže většinou fotky hotových dezertů končí na facebooku, je toho prostě nějak moc.
Pokud nevíte, co si připravit v létě, máte ještě pár dní na to, abyste to napravili. Za chvilku začíná podzim, já už jsem ho v sobotu cítila ve vzduchu...a pro některé začne další z kapitoly Tenkrát poprvé, u nás je to double 1. třída, tak si už teď držím palce...

Ingredience:
2 lilky
slunečnicový olej
passata
česnek
šalotka
hladká mouka
těstoviny penne nebo rigatoni, či velká kolínka
ricotta na strouhání nebo balkánský sýr
bazalka

Postup:

Před začátkem samotného vaření si nakrájíme na 1cm široká kolečka lilek, hojně posolíme a 45min necháme vypotit, aby hořká tekutina vyšla na povrch. Jednotlivá kolečka osušíme kuchyňskou utěrkou a obalíme v hladké mouce.

Mouka vytvoří na lilku tenkou krustičku a nejen, že je pak lilek pěkně křupavý, on do sebe ale tím pádem nenasaje tolik oleje.
Osmažíme na slunečnicovém oleji a necháme okapat opět na kuchyňské utěrce.

V hlubší pánvi/woku zesklovatíme na oleji najemno nakrájenou šalotku a přidáme 2-3 stroužky česneku, jen rozmáčknuté, necháme podusit a zalijeme passatou. Já jsem přidala ještě velké rajče pokrájené na miniaturní kostičky, protože mi cestou z obchodu prasklo :)
Necháme tak 5min probublat a zatímco se nám omáčka chystá, uvaříme si těstoviny a nakrájíme kolečka lilku.

Lilek přidáme k rajčatům.

Necháme lilek v omáčce prohřát a přidáme trochu nastrouhané ricotty.

Do hotové omáčky nasypeme uvařené těstoviny, promícháme a servírujeme ozdobené bazalkou, opečeným lilkem a posypané sýrem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Meg Meg | Web | 28. srpna 2013 v 12:28 | Reagovat

Mňam, lilek rozhodně patří k mým oblíbeným surovinám a v tomhle podání bych si ho dala klidně hned :)

2 Terezka Terezka | E-mail | Web | 30. srpna 2013 v 12:26 | Reagovat

1: Meg,
je to něco přes týden a dnes opět na stole. Je to strašná dobrota!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama