...Veni, vidi, cookie...

The Daring Bakers: June 2014 - CINNAMON ROLLS

27. června 2014 v 12:39 | Terezka |  The Daring Bakers
Trošku mimo naši sezónu se trefila s červnovou výzvou Odvážných pekařů Shelley z blogu C Mom Cook, která pro nás recepty připravila. Dala nám na výběr ze třech možných variant a nebyla bych to já, abych si nevybrala tu, která mi přišla nejsložitější. Udělat rolky z kynutého těsta umí snad každý. Já jsem se pustila do receptu na rolky kváskové.

Kváskové skořicovo-kardamomové rolky

Ingredience:

Startér:
225g nakrmeného kvásku (100% hydratovaného, tzn., poměr mouka a voda 1:1 (lžíce kvásku smíchaná se 112,5g hl. mouky, 112,5g vlažné vody, zakryté potr. fólií 12h v pokojové teplotě)
180ml teplého mléka
15ml javorového sirupu (dala jsem med)
3g sušeného droždí
140g hladké mouky

Těsto:
startér
25g másla pokojové teploty
1 rozšlehané vajíčko
15g cukru
1 lžička vanilkového extraktu
2g mleté skořice
1g soli
325g hladké mouky

Náplň:
150g rozpuštěného másla
90g cukru krystal/třtinového
2 lžíce skořice
1/2 lžičky vanilkového cukru
1/2 lžičky nadrceného kardamomu
1/2 lžičky okvětních lístků z muškátového květu (angl. mace)

Postup:
Ve velké míse smícháme všechny suroviny na startér, přikryjeme a necháme v teple hodinu kynout.

V míse, která patří k mixéru, smícháme vykynutý startér, máslo, vejce, cukr, vanilku, skořici a sůl.

Přidáme po částech mouku a hákem vypracujeme měkké těsto.

Vyndáme těsto z mixéru a ručně ještě 5min zpracováváme. Vymažeme mísu olejem, vložíme vypracované těsto, přikryjeme a necháme 2 hodiny kynout.

Na pomoučené desce vyválíme obdélník 30x46cm. Potřeme náplní, kterou jsme si připravili smícháním potřebných surovin (v originálním receptu se vyválené těsto potře tunou másla a posype skořicí, záleží na Vás, jakou náplň použijete).
Zavineme od nejdelší strany a těsně utahujeme. Nožem pilkou nakrájíme cca 12 rolek, které vložíme do máslem vymazaného pekáčku (22x33cm) zhruba 2cm od sebe.

Pekáček přikryjeme fólií a necháme pomalu kynout přes noc v lednici. Ráno necháme dojít rolky pokojové teploty a předehřejeme si zatím troubu na 180°C.

Pečeme 25-30min.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Elinda Elinda | 29. června 2014 v 11:03 | Reagovat

Páni, vypadá to úžasně! Kdybych neměla takový strach, že to pokazím, tak bych to snad i vyzkoušela :)

2 Terezka Terezka | E-mail | 29. června 2014 v 21:21 | Reagovat

1: Elinda,
nemyslím si, že by bylo co pokazit, za tu námahu to rozhodně stojí.

3 Elinda Elinda | 30. června 2014 v 18:15 | Reagovat

[2]: Já jsem schopná pokazit všechno, ale asi to risknu a zkusím to. :)

4 Jitka Jitka | Web | 6. července 2014 v 13:29 | Reagovat

Dělám takové šneky z kynutého těsta. Zdají se mi víc nadýchané. Když si chci ušetřit práci, použiji listové těsto.

5 jirik jirik | Web | 22. července 2014 v 13:35 | Reagovat

Skořici prostě miluju! V dětství jsem ji tolik nemusel, ale cinnamon rolls, cinnabon nebo skořicové koblihy, to je moje... :) Občas i do kafe nebo na krupicovou kaši. Skořici prostě můžu! Díky za receptík ;)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama