...Veni, vidi, cookie...

Kanelbullar/Cinnamon Buns/Skořicoví šneci

4. října 2014 v 21:11 | Terezka |  Moučníky
Dnes, tedy 4. 10. se ve Švédsku (kde jsem nikdy, zatím, bohužel nebyla), slaví Kanelbullensdag, tedy Den skořicových šneků.
Na tento den jsem si schovávala repete receptu, podle kterého jsme pekli na předprázdninovém setkání foodblogerů v Chefparade, které hostila Kristina, alias Děvče u plotny. Moc nám to tenkrát chutnalo a myslím, že přesně takový den, jako byl dnes, vyšel na jejich pečení naprosto ideálně. Pošmourný říjen je tu a já Vám říkám, že šneky si, rozhodně, upečte a vůbec se nemusíte ohlížet na to, že zrovna nebude jejich svátek. Můžete si vyhlásit svůj vlastní den skořicových šneků a uděláte si tak svoji pěknou tradici.

Ingredience (poloviční dávka, můžete ale upéct standartní dávku, stačí jen vynásobit uvedené suroviny dvěma)
máslo pokojové teploty 75g
cukr krystal 45g
sůl špetka
kardamon 1 lžička
mléko 250ml
droždí 25g
hladká mouka 410g

Náplň:
máslo 75g
cukr krystal 35g
cukr vanilkový 10g
skořice 1 lžíce
kardamon 1 lžička

vejce na potření

Postup:

V míse ušlehejte máslo s cukrem, kardamonem a solí.

Mléko ohřejte na teplotu lidského těla a rozmíchejte v něm droždí.

Přilijte do mísy s ušlehaným máslem, přisypte mouku a vypracujte lehce lepivé těsto.

Zakryté utěrkou nechte 45min kynout.

Zatímco těsto kyne, rozehřejte máslo na náplň, přisypte skořici, kardamon a oba cukry a nechte vystydnout.

Těsto vyválejte na obdélník cca 30x40cm a potřete náplní.

Složte na třetiny přes sebe, jako když skládáte dopis nebo překládáte plundrové či listové těsto. Musí Vám na sobě
ležet 3 vrstvy těsta.
Od užšího konce krájejte ostrým nožem asi 2cm široké pásky, které hbitým pohybem prstů smotáte do uzlu.

Na plechu vyloženém pečícím papírem nechte kynout ještě asi 30min.


Troubu si předehřejte na 250°C a než šneky vložíte do trouby, potřete je rozšlehaným vajíčkem.

Pečte dozlatova, trvá to asi 8min.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Joina Joina | Web | 12. října 2014 v 10:07 | Reagovat

No mňam, ty vypadají, ale užasně :) A ještě navršek nastříkat šlehačku :)
docela mě recept nalákal tak asi vyzkouším :)

2 Terulka Terulka | E-mail | 27. listopadu 2014 v 9:32 | Reagovat

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kde kupujete kardamom? Nějak není nikde k dostání... Jsem z Prahy. Děkuji :)

3 Vea Vea | E-mail | 8. října 2016 v 1:27 | Reagovat

:) dnes som skúsila tieto perfektné škoricové uzlíky. Škoda že sa sem nedá pridať foto. Môžem len povedať ze chutia výborne použila som trošku slanšie maslo (ale do cesta som soľ už nepridala) ale vôbec to nebolo cítiť takže odporúčam.Ale celkovo vyšli nádherne a chutia perfektne lepšie ako čerstvé osie hniezda z pekárne a to nepreháňam. Ďakujem za recept :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama