...Veni, vidi, cookie...

The Daring Bakers: December 2014 - Dutch Sweet Bread Kruidkoek

27. prosince 2014 v 13:12 | Terezka |  The Daring Bakers
A je tu poslední letošní výzva. Asi nejlehčí, kterou jsem za celou tu dobu, kdy peču s Odvážnými pekaři z celého světa, dělala. Navíc jsem si úplně přesně vybavila, jak jsme tento chlebík jedli s mojí druhou rodinou v Belgii. Kupovali jsme to v GB supermarketu balené a tuším, že i krájené a bylo to nejvíc na výlety. Strašně mi to chutnalo už tehdy, takže jsem se moc těšila, že i přes vánoční pekařsko-cukrářské šílenství si to prostě upeču. A dobře jsem udělala. Vyzkouším určitě i další dvě varianty, které nám hostitelka, Andrea, jak jinak, než z Holandska.

Ingredience:
hladká mouka 500 g
prášek do pečiva 7 g
tmavý cukr 500 g
mléko 500 ml
skořice 10 g
muškátový oříšek 10 g - ten jsem vynechala a namíchala jsem si 10 g svého koření z mletého zázvoru, hřebíčku a nového koření.

Postup:

Troubu si předehřejte na 180°C a formu na biskupský chlebíček vymažte máslem a vyložte pečícím papírem.
V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a kořením.

V kastrůlku ohřejte mléko těsně pod bod varu, odstavte ze sporáku a vmíchejte cukr. Míchejte, dokud se cukr v mléce nerozpustí. Nalijte tuto směs do mísy k sypkým surovinám a míchejte, dokud nebude těsto krásně hladké.

Obsah mísy nalijte do připravené formy (já dělala ještě dvě mini verze pro kamarádky) a pečte cca 90 min a menší asi 40 min. Jestli je chlebíček upečený poznáte jedoduše, testem s párátkem.


Po upečení nechte chladnout 5 min ve formě, poté vyklopte a nechte vychladnout na mřížce.

Já si pamatuji, že jsme to jedli s philadelphií nebo kdo má rád, tak s máslem a džemem. Belgičané i s plátkem sýra a musím říct, že jsem si tuto kombinaci zamilovala a dodnes ji, alespoň dvakrát týdně, snídám.

Andrea, thank you very much for your challenge, I remember eating this spicy bread during my summers spent in Belgium, near Antwerpen. We were buying it in GB supermarket, I still remember the pearl sugar in it :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Verča Verča | Web | 28. února 2015 v 19:04 | Reagovat

Ty si šikulka :-)

2 Veronika Veronika | Web | 22. března 2017 v 12:26 | Reagovat

Snažil jsem se vařit, ale obraz se nestalo.

3 outlook outlook | E-mail | Web | 9. června 2017 v 12:03 | Reagovat

ngredience:
hladká mouka 500 g
prášek do pečiva 7 g
tmavý cukr 500 g
mléko 500 ml
skořice 10 g

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama